Ga naar hoofdinhoud

Sterke optredens Nederlandse springruiters in Oldenburg

Gert Jan Bruggink en VampireFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de 3* Grote Tour gisteravond in Oldenburg waren de Nederlandse springruiters goed opdreef. Gert Jan Bruggink die in de Duitse plaats altijd goed presteert, was ook nu de beste landgenoot in de 1,45m hoofdrubriek. Met Vampire werd hij derde. Kim Emmen reed Delvaux naar de vijfde plek en Jur Vrieling bleef op Dallas VDL net in de top tien met de negende plaats.

De barrage van de rubriek was druk bezet met twintig combinaties. Het leverde een spannende strijd op die door  Finja Bormann werd gewonnen op A crazy son of Lavina (v. Azzuro Classico). De Duitse amazone sloot de barrage foutloos af in de snelste tijd van 37,33 seconden. Het leverde haar een auto op.

Een seconde te kort

Haar landgenoot Tobias Meyer bleef op bijna twee tiende steken (37,50 seconden) en pakte de tweede plaats met Corny 8 (v. Cornet Obolensky). Gert Jan Bruggink moest zijn hoofd buigen voor de twee Duitsers. Met Vampire (v. Marome) is hij altijd snel, maar kwam nu een seconde te kort voor de hoofdprijs. De ruiter uit Twente klokte een tijd van 38,34 seconden.

Pechbalk

Kim Emmen leverde een goede prestatie met de Chacco-Blue-zoon Delvaux. Ze bleef foutloos en de tijd van 40,86 seconden was goed voor de vijfde plaats. Jur Vrieling had pech met de hengst Dallas VDL. Op de zoon van Douglas reed hij een top drie tijd (37,88) maar kreeg een balk. De negende plaats werd zijn deel.

De vierde Nederlander in de barrage was Robert Vos met Diabeau (v. Vaillant), maar hij viel buiten de prijzen door zestien strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook