Ga naar hoofdinhoud

Sweetnam en Chaqui Z pakken Wereldbeker kwalificatie North Salem

Shane Sweetman en Chaqui Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Wereldbeker kwalificatie in North Salem gisteren was Chaqui Z (v.Chacco Blue), gefokt door de Familie Morsink uit De Lutte, de grote overwinnaar. Met Shane Sweetnam was de Chacco Blue-zoon iedereen te snel af in de barrage. Cormac Hanley en Karl Cook maakten de top drie compleet in de 1.55m kwalificatie.

Maar liefst 17 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de 1.55m proef. Op het moment dat de Ier Shane Sweetnam met Chaqui Z de baan betrad, stond zijn landgenoot Cormac Hanley met VDL Cartello (v.Cartani) aan de leiding met een snelle tijd van 32,15. Sweetnam deed er nog een schepje bovenop en dook bijna een halve seconde onder de tijd van Hanley. Met een tijd van 31,67 stootte de Ier zijn landgenoot van de eerste plaats.

Ultieme poging

Karl Cook en Caillou (v.Casall) finishten in een tijd van 32,20 seconden en mochten als derde opstellen. Brian Moggre deed met MTM Vivre Le Reve (v.Unstinov) nog een ultieme poging Sweetnam van de troon te stoten en het was qua tijd ook genoeg geweest. De Amerikaan klokte 31,31 maar door de vier strafpunten viel Moggre terug naar een 11e plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook