Ga naar hoofdinhoud

Sweetnam en Chaqui Z pakken Wereldbeker kwalificatie North Salem

Shane Sweetman en Chaqui Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de Wereldbeker kwalificatie in North Salem gisteren was Chaqui Z (v.Chacco Blue), gefokt door de Familie Morsink uit De Lutte, de grote overwinnaar. Met Shane Sweetnam was de Chacco Blue-zoon iedereen te snel af in de barrage. Cormac Hanley en Karl Cook maakten de top drie compleet in de 1.55m kwalificatie.

Maar liefst 17 combinaties plaatsten zich voor de barrage van de 1.55m proef. Op het moment dat de Ier Shane Sweetnam met Chaqui Z de baan betrad, stond zijn landgenoot Cormac Hanley met VDL Cartello (v.Cartani) aan de leiding met een snelle tijd van 32,15. Sweetnam deed er nog een schepje bovenop en dook bijna een halve seconde onder de tijd van Hanley. Met een tijd van 31,67 stootte de Ier zijn landgenoot van de eerste plaats.

Ultieme poging

Karl Cook en Caillou (v.Casall) finishten in een tijd van 32,20 seconden en mochten als derde opstellen. Brian Moggre deed met MTM Vivre Le Reve (v.Unstinov) nog een ultieme poging Sweetnam van de troon te stoten en het was qua tijd ook genoeg geweest. De Amerikaan klokte 31,31 maar door de vier strafpunten viel Moggre terug naar een 11e plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.