Ga naar hoofdinhoud

Sweetnam opent CSI4* Wellington met zege op nieuwe aanwinst

Shane Sweetnam en Palina De L'Escaut Photo Credit ©AnneGittinsPhotography

Het CSI4* in Wellington is de eerste internationale wedstrijd die Shane Sweetnam met de Hannoveraanse merrie Palina De L'Escaut (v. Perigueux) rijdt. De Ier zette gisteren het debuut direct om in winst in de 1,45m-Twee Fasen. Al vroeg had Sweetnam 30,499 seconden neergezet en was daarmee uiteindelijk een tiende sneller dan Samuel Parrot en Thriller P (v. Cardento).

Parcoursbouwer Anthony D’Ambrosio had een pittige 1,45m-parcours gebouwd, twaalf van de 45 deelnemers bleven dubbel nul. Shane Sweetnam reed als elfde ruiter met zijn nieuwe aanwinst een snelle foutloze ronde in 30,499 seconden. Dat bleek niet meer te verbeteren.

‘Snel in wendigen’

Shane Sweetnam kocht de negenjarige Palina De L’Escaut in augustus in België. De Hannoveraanse merrie werd daar gereden door Viktor Daem. Sweetnam: “Ik heb haar sinds het einde van de zomer en ze is nog wel wat groen. Ik wist wel uit eerdere parcoursen die ik met haar gereden had, dat ze snel kon wenden en erg voorzichtig bleef. Ik wist niet zeker of het genoeg zou zijn.”

Een tiende tekort

Het was genoeg want Samuel Parrot kon er met Thriller P (v. Cardento) er net niet voorbij komen. Het paar bleef steken op 30,59 seconden, een tiende langzamer dat Sweetnam. Daniel Bluman eindigde met de Argentijnse gefokte Cartouche (v. Carthago de Tango Z) als derde in een tijd van 31,327.

Unaniem-zoon Eltham

Todd Minikus en Peter Wylde bleven ook nog onder de 32 seconden en maakten zo de top vijf vol met respectievelijk Amex Z (v. Andiamo) en de negenjarige Unaniem-zoon Eltham.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl/persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook