Ga naar hoofdinhoud

Theo Genn en KWPN’er Boucanier verrassen met zege in 2* GP Tryon

Theo Genn met Boucanier Foto: Sportfot

Theo Genn verraste dit weekend in Tryon door met de Ovidius-zoon Boucanier de 2* Grand Prix te winnen. De Amerikaan zit tijdelijk in het zadel van de KWPN'er, omdat eigenaresse en amazone Taylor Reid in verwachting is. "Deze week liep het niet top in Tryon", vertelt Genn, "telkens een balkje. Deze overwinning had ik nodig, ga nu weer met een goed gevoel naar huis."

Negen combinaties hadden zich in de barrage gereden van de 2* Grand Prix. Als voorlaatste kwam Theo Genn met de dertienjarige Boucanier in de ring. Manuel Torres ging met Evermine (Corofino I x Cantus) aan de leiding met een foutloze ronde in 42,06 seconden. Die tijd was scherp want Torres was al twee seconden sneller dan Sharn Wordley en de Westfaler Barnetta (Baloubet Du Rouet x Polydor) die 44.45 seconden had staan.

Genn: “Ik had de eersten zien rijden en wist hoe snel ik moest zijn. Boucanier is een snel paard, maar wordt ook wat nerveus als ie hard moet. Maar alles lukte!” In 41,56 seconden pakte de Amerikaan de zege.

Boucanier, gefokt door Stal van Bortel in Putten, wordt internationaal langer uitgebracht door Theo Genn. Zijn eigenaresse Taylor Reid heeft de zoon van Ovidus eerder in U25-rubrieken gereden. Nu is de Amerikaanse in verwachting en zal zodra het kan weer overnemen van Genn.

De dertienjarige Boucanier komt uit de pref keur prest merrie Elseroodnoot (v. Joost). De dochter van Joost bracht verschillende internationale paarden waaronder de AES-hengst Wannick WH (v. Heartbreaker) die onder Christine Mc Crea op het hoogste niveau sprong.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht Tryon

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook