Ga naar hoofdinhoud

Top tien klasseringen voor Nederlanders in Oliva

For The Moment (v. Mr. Blue) Foto: Paardenkrant

Op het MET in Oliva eindigden in drie 1,40 m-rubrieken en één 1,45 m-proef Nederlandse springruiters in de top tien. Willem Greve had pech in de barrage van het 1,45 m. Hij was met afstand de snelste, maar zijn hengst Highway M TN tikte een balk uit de lepels en Greve werd zesde. In de Gold Tour, op 1,40 m-niveau, werd Michael Greeve tiende. In de Silver Tour Grand Prix was er een mooie tweede plek voor Wout-Jan van der Schans met de KWPN-hengst For The Moment. Sidney Eras was de beste Nederlander in de 1,40 m Bronze Tour.

KWPN-hengst Highway M TN heeft alle rubrieken waarin hij onder Willem Greve aan de start kwam, in de prijzen gelopen. Gisteren in het 1,45 m was het weer raak. Greve moest in de barrage als eerste van start en liet de zoon van Eldorado van de Zeshoek fantastisch snel rondgaan. Alleen op de laatste hindernis kreeg de hengst een ongelukkig foutje. Met vier strafpunten in een tijd van 35,61 seconden werd Greve uiteindelijk zesde. Niemand kon de tijd van Greve evenaren.

Egyptenaar Mohamed Weaam wint 1,45 m

Winnaar werd Mohamed Weaam met Morocco (v. For Edition) die foutloos bleef in 38,30 seconden. Achter Willem Greve werden Hendrik-Jan Schuttert en Patrick van der Schans zevende en achtste. Schuttert kwam met Good Farming HS (v. Carrera VDL) met vier strafpunten over de finish in 38,74 seconden. Van der Schans stuurde Graniet ES (v. Flamenco de Semilly) rond in 44,67 seconden, ook met vier strafpunten. Iris Michels haalde de barrage niet, maar door snelle basisronde op Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte) werd ze tiende.

Gold Tour

In het 1,40 m van de Gold Tour was er de tiende plaats voor Michael Greeve en de Namelus R-zoon Guan GJB. In de proef op direct tijd liep de ruiter een tijdfout op. Marie Hecart won de rubriek overtuigend met Drosera de Carva (v. Kannan) in 60,62 seconden. Achter de Française werd Peter Moloney tweede op de KWPN-merrie Happiness (v. Untouchable) in 63,47 seconden. Op de derde plaats meldde zich nog een KWPN-merrie. Onder Erika Lickhammer- Van Helmond sprong I. Comme Tessa VHL (v. Comme il faut) foutloos rond in 66,36 seconden.

Van der Schans tweede in Silver Tour GP

In de Silver Tour werd gisteren de Grand Prix verreden. In het 1,40 m-parcours was Wout-Jan van der Schans een van de acht barrageruiters. Van der Schans ging met KWPN-hengst For The Moment (v. Mr. Blue) als tweede van start. De hengst sprong een goede foutloze ronde in 38,99 seconden. Uiteindelijk moest hij alleen Seamus Hughes Kennedy voor laten gaan. De Ier was op Cuffesgrange Cavadora (v. Z Wellie 72) met 36,68 seconden ruim sneller dan Van der Schans. Iris Michels reed met de KWPN-merrie Izabelle (v. Comme il faut) ook een foutloze barrage. Haar tijd van 49,61 seconden was goed voor de vijfde plaats.

Bronze Tour

Sidney Eras was met Niagara de Muze Z (v. Nabab de Rêve) de beste Nederlander in de 1,40 m Bronze Tour. Eras werd zesde op de negenjarige Zangersheide merrie in 33,94. De winst in de proef ging naar Gail Burchmore die met Jakarta Vd Hunters (v. Scendix) de snelste was in 27,01 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook