Ga naar hoofdinhoud

Tweede finalewedstrijd krijgt gedroomde winnaar

Peder Fredricson met Catch Me Not S Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het volgepakte Scandinavium stond vanavond op zijn kop voor Peder Fredricson. Twee jaar na zijn gouden medaille op het EK in datzelfde Gothenburg, zegevierde de Zweed opnieuw voor eigen - uitzinnig - publiek. In een achtkoppige barrage van de tweede finalewedstrijd om de Wereldbeker was Fredricson de sterkste.

Pieter Devos met Apart Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Belgen – gisteren ijzersterk in het eerste onderdeel – moesten nu teleurstellingen wegslikken. Francois Mathy stortte met Uno de la Roque (v. Numero Uno) in de muur en Pieter Devos kreeg Apart niet over de triple bar-insprong van de driesprong. Niels Bruynseels drong wel door tot de strijd om de prijzen, maar zijn geweldig springende Delux van T & L maakte in de race tegen de klok een springfout.

Niels Bruynseels met
Delux van T & LFoto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Max Kühner

Het spel kwam in de eerste omloop op de wagen door toedoen van Max Kühner. De stilist uit München staat er elke keer als er sportief iets belangrijks te winnen valt, zoals vorig jaar in Tryon toen hij net langs het WK-podium schampte. Nu zette Kühner met zijn topper Chardonnay de eerste nulronde op het bord. En in de barrage liet hij zien dat deze barrage van parcoursbouwer Santiago Varela zich niet leende voor dollemansritten, maar dat je de vele wendingen juist heel bekeken moest rijden. De 0 in 39.44 seconde bleek goed voor de derde plaats (en 15.750 euro).

Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lastig te sturen

Driehonderdste slechts was het verschil tussen winnaar Peder Fredricson (0/37.94) met de lastig te sturen Catch Me Not S (v. Cardento) en laatste starter Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v. L’Arc de Triomphe). Toen de Spanjaard 0/37.97 liet noteren, ging het dak van het ijshockeystadion in hartje Gothenburg er compleet af.

Feredricson hield aan zijn overwinning 34.500 euro over, Alvarez Aznar mag 26.250 euro laten bijschrijven.

Peder Fredricson met Catch Me Not SFoto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madden in de fout

Titelhoudster Beezien Madden zal vannacht niet rustig slapen. Haar formidabel van de grond ketsende hengst Breitling LS lag met alleen de laatste hindernis nog te gaan al in winnende positie, maar de Amerikaanse sneed de afsluitende oxer te scherp aan, waardoor de hengst, die vorig jaar in Parijs de Wereldbeker voor haar binnensleepte, nu kansloos was. En zo restte Madden niet de eerste, maar de vijfde plaats.

Beezie Madden met Breitling LSFoto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Niet kansloos

Maar kansloos is Madden geenszins. Het klassement om de Wereldbeker is vanavond compleet op de kop gegaan vergeleken met de eerste finalewedstrijd, waardoor de onderlinge verschillen heel klein zijn. Eduardo Aznar (vorig jaar in Parijs nog vierde) gaat nu aan de leiding, met Peder Fredricson op één punt, Steve Guerdat (die vanavond in de basisronde een fout kreeg) op 2 punten en vier ruiters op drie punten: Beezie Madden, Olivier Philippaerts en Niels Bruynseels.

Ervaren combinaties

Met nog twee omlopen, 25 hindernissen en 31 sprongen op zondag te gaan kan één balk dus hele grote gevolgen hebben. Een extra reden om de meest ervaren combinaties uit de top van het klassement extra in de gaten te houden.

Bron: Horses.nl

 

 

 

Eén reactie op “Tweede finalewedstrijd krijgt gedroomde winnaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.