Ga naar hoofdinhoud

Tweede overwinning voor Baltic VDL en Jur Vrieling in Oldenburg

Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot)

Het CSI in Oldenburg werd gisteravond afgesloten met een 1,50m-rubriek 'Letzte Chance'. In de proef Tabel C pakte Jur Vrieling zijn tweede overwinning met de keurhengst Baltic VDL in de Noord-Duitse stad. Zijn voornaamste concurrent was de voormalige wereldkampioene eventing Sandra Auffarth met Nupafeed's La Vista (v. Lordanos). Robert Vos werd op Scotch (v. Stolzenberg) derde. 

Sinds begin dit jaar heeft Jur Vrieling de teugels van Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot) overgenomen van James Billington. Het duo boekte ook in Redefin al een overwinning. In de Stallion of the Year wedstrijd op het WK Jonge springpaarden liep het even mis en kwam Vrieling te val en brak twee ribben.

Tweede zege

In Oldenburg kwam het paar sterk terug met twee overwinningen. Eerst zaterdag in een 1,45m-proef en gisteren in de laatste 1,50m-rubriek. In een tijd van 49,73 seconden was de Groninger met de hengst van de VDL Stud iedereen te snel af.

Concurrentie van Sandra Auffarth

De voormalige wereldkampioene eventing Sandra Auffarth was zaterdag derde geworden achter Vrieling met de Lordanos-merrie Nupafeed’s La Vista. Nu werd de Duitse tweede in een tijd van 50,15 seconden. Ze bleef Robert Vos een halve seconde voor die met Scotch derde werd in 50,69 seconden.

Kreuzer met KWPN’er

Markus Brinkmann en Andreas Kreuzer vochten om de vierde en vijfde plaats die in het voordeel van Brinkmann met Light-Fly-Lady (v. Light On) werd beslecht. Kreuzer werd op de KWPN’er Easy Blue (v. Chacco-Blue) vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook