Ga naar hoofdinhoud

Tweede zege op rij voor Adrienne Sternlicht in New York

Adrienne Sternlicht, hier met Cristalline Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adrienne Sternlicht zegevierde voor de tweede keer op rij in de hoofdrubriek op de New York Masters. Gisteren was het Fantast, nu stuurde ze Toulago naar de winst in de 1,55m-rubriek. In de barrage was de Amerikaanse haar landgenote Beezie Madden met Breitling LS te snel af. De Speed Challenge, Tabel C, kwam op naam van Nayel Nassar met Lucifer V. Harrie Smolders reed Cas 2 naar de elfde plaats.

Zeven combinaties gingen van start in de barrage van de 1,55m-hoofdrubriek. Adrienne Sternlicht had het geluk dat ze als laatste de ring in kon met de Toulon-zoon Toulago. Ze had gezien dat Beezie Madden en de hengst Breitling LS (v. Quintero) en toptijd van 34,17 had neergezet. Sternlicht stuurde Toulago ijzersterk rond en dook met 33,96 seconden onder de tijd van Madden.

‘Hij vecht voor me’

“Hij vocht echt voor me”, zei Sternlicht over Toulago die ze drie jaar geleden overnam van Daniel Deusser. “Hij heeft een hart van goud en als hij zo mee strijdt in een parcours, maakt hij me trots.” Voordat Deusser in het zadel van Toulago zat, was Pius Schwizer zeer succesvol met de zoon van Toulon.

Smolders elfde in Tabel C

Harrie Smolders had Une de l’Othain (v. Conterno Grande) gezadeld voor deze proef en haalde door een afgeworpen balk de barrage niet. Smolders werd zestiende. In de Speed Challenge kwam hij wel in de prijzen. Met Cas 2 (v. Indoctro) werd hij elfde.

Nayel Nassar wint

In de Tabel C werd Nayel Nassar de winnaar op de Lord Pezi-zoon Lucifer V. Ondanks de vier strafseconden kwam de Egyptenaar nog op de winnende tijd van 58,45 seconden, ruim sneller dan de nummer twee Kristen Vanderveen met Bull Run’s Faustino de Tili (v. Berlin) die 61,07 klokte. Ook Smolders had een balk met Cas 2, maar de tijd van 65,39 seconden was goed genoeg om in de prijsuitreiking te staan.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron New York Masters/Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook