Ga naar hoofdinhoud

Tyree en Polle openen sterk op CSI4*-W Toronto

De wereldbekerwedstrijd in Toronto opende woensdag met twee internationale 1,45m rubrieken. Catherine Tyree, voor het eerst aan de start op de Royal Horse Show, won de openingswedstrijd met de Up to Date-zoon Bokai. De voor Japan rijdende Karen Polle pakte de zege in de tweede wedstrijd met Little Lord 90 (v. Lasino). 

In de openingswedstrijd had McLain Ward had al vroeg met Contagious (v. Contagio) de snelle tijd van 29,97 seconden op het scorebord gezet. Dat leek niet verbeteren, de meesten klokten een tijd ruim boven de 31 seconden. Totdat 24-jarige Catherine Tyree in de ring kwam met Harrie Smolders’ voormalige paard Bokai. De Amerikaanse zette alles op alles en stuurde de twaalfjarige KWPN’er foutloos in 29,89 seconden over de finish, een tiende sneller dan Ward.

‘De ene dag snel, de andere niet’

Tyree: “Ik wilde de week goed beginnen en ging voor de winst. Bokai kan de ene dag heel snel zijn en de andere dag heeft hij niet veel zin om hard te gaan. Ik hoop dat de rest van de week ook zo goed gaat.”

Polle met geluk naar zege

De woensdag eindigde met een 1,45m direct op tijd. Hierin snelde Karen Polle met Little Lord 90 naar de overwinning. Voor haar hadden Rowan Willis met Shark (v. Arko) en Devin Ryan op de KWPN’er Cooper (v. Unaniem) al snelle tijden op de klokken gezet, respectievelijk 57,64 en 57,76 seconden. Toen Polle over de finish kwam bleek ze, tot eigen verbazing, twee tiende van de tijd van de Australiër Willis te hebben afgehaald en won in 57,45 seconden. De Japanse had in het eerste gedeelte van haar rit de nodige geluk, op hindernis vier werd Polle bijna gelanceerd. Toch ging ze met de hoofdprijs naar huis.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook