Ga naar hoofdinhoud

Uitbraak EHV-1 legt Winter Equestrian Festival tijdelijk stil

Foto: Lonneke Ruesink
In de omgeving van het Winter Equestrian Festival in Wellington is een nieuw geval van EHV-1 opgedoken. Uit voorzorg zijn woensdag twee springrubrieken geannuleerd en het FEI-stallencomplex staat onder strenge controle. De organisatie hoopt de wedstrijden vandaag te hervatten.

Een paard dat gestald staat in de Grand Prix Village – buiten het Palm Beach International Equestrian Center (PBIEC) – is positief getest op EHV-1. Dit paard is zelf niet in de buurt van het PBIEC geweest, maar eerder deze week zijn twee andere paarden uit het Grand Prix Village stallencomplex verplaatst naar de FEI-stallen op het wedstrijdterrein. Zowel het Grand Prix Village als het FEI-stallencomplex staan nu onder quarantaine. De twee paarden uit de FEI-stallen zijn inmiddels teruggebracht naar de Grand Prix Village. Deze paarden zijn getest op EHV-1. Vandaag worden de uitslagen verwacht. Wanneer de uitslagen negatief zijn, kunnen de wedstrijden worden hervat.

Eerder deze week werd een paard in Ocala (Florida) positief bevonden op EHV-1. Sindsdien worden paarden uit Ocala geweerd van het evenement. Daarnaast mogen alleen paarden met een gezondheidsverklaring afgegeven binnen 48 uur van aankomst het wedstrijdterrein betreden en is het verplicht dat alle dieren in daglicht op het terrein aankomen.

Bron: Horses / Equestriansport.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook