Ga naar hoofdinhoud

Van Asten moet snelheidsduivel Epaillard voor zich dulden in 1,45m

Leopold van Asten hier met VDL Groep Miss Untouchable (v.Chacco-Blue) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de 5* 1,45m proef in Valkenswaard stak Julien Epaillard Leopold van Asten net de loef af. In het direct op tijd parcours was Epaillard niet te kloppen en moest van Asten genoegen nemen met een tweede plaats. Nayel Nasser maakte het podium compleet.

Toen van Asten met VDL Groep Elexia (v.Calvaro) de ring binnenkwam, stond Christophe Vanderhasselt met Derby du Seigneur (v.Ugano Sitte) aan de leiding. De Belg reed een rustige foutloze ronde en klokte 68,20. Onze landgenoot wist dat het sneller kon, en dook bijna negen seconden onder de tijd van de Belg. Met 59,46 nam Leopold van Asten de leiding over.

Epaillard

Drie combinaties na van Asten betrad Julien Epaillard met Alibi de la Roque (v.Mylord Carthago) de ring. De Fransman trok het gas los en dook nog eens tweeënhalve seconde onder de tijd van van Asten. Een tijd van 56,91 bezorgde de Franse Speedy Gonzales de winst in de 1,45m rubriek. Als laatste starter probeerde Nayel Nassar met Hermelien vd Hooghoeve (v.Tangelo vd Zuuthoeve) nog roet in het eten te gooien maar met 60,69 kwam de Egyptenaar tekort en eindigde als derde achter Leopold van Asten.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook