Ga naar hoofdinhoud

Van de Pol wint inloopproef Wereldbekerwedstrijd Oslo

Henk van de Pol en Looyman Z (v.Numero Uno) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zondag staat de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Vandaag stond de inloop proef over 1,50 meter-niveau op de planning. Henk van de Pol bleek in het sterke deelnemersveld de beste met Looyman Z (v. Numero Uno). Maikel van der Vleuten maakte het Nederlandse succes compleet met een derde prijs met Dana Blue (v. Mr. Blue).

Van de Pol stuurde de pas negenjarige ruin in 59,13 seconden foutloos rond in de 1,50 meter rubriek op vijf sterren niveau. Pius Schwizer deed nog een poging om de tijd van Van de Pol te verbeteren, maar bleef met de twaalfjarige hengst Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) steken op een tijd van 59,40 seconden. Ook Maikel van der Vleuten wist een tijd te noteren onder de zestig seconden. Hij finishte met Dana Blue in een tijd van 59,43 seconden.

KWPN’ers

Op de vierde plaats met een eindtijd van 61,59 seconden, wat dus ruim twee seconden langzamer was dan de snelle top drie, eindigde de Italiaanse
Giulia Martinengo Marquet in het zadel van Elzas, de Diamant de Semilly-zoon die werd gefokt door H. Boeve.

Ook de zevende prijs ging naar een Nederlands fokproduct Everglade (v. Clinton I) met Yuri Mansur in het zadel. Deze ruin werd gefokt door H.J.A.M. Rottink uit Bentelo.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook