Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten: ‘Het was mijn fout’

Een teleurgestelde Maikel van der Vleuten na zijn tijdfout in de GP van Den Bosch. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Maikel van der Vleuten was met Verdi TN de eerste combinatie die alle balken liet liggen in het basisparcours van de Grand Prix van Den Bosch. Maar toen hij achterom keek bleek hij de tijd toch nét overschreden te hebben. De teleurstelling was groot: "Ik had zeven galopsprongen willen rijden."

Het parcours van Louis Konickx had alle elementen die je van een vijfsterren proef mag verwachten. Brede oxers, veel technische lijnen, afstanden waarbij de ruiters duidelijke keuzes moesten maken en bovendien een nogal krappe toegestane tijd. Het duurde dan ook lang voordat het eerste nulrondje op de borden verscheen.

Teleurgesteld

Van der Vleuten werd vorig jaar tweede met Verdi en baalde van zijn vergissing. “Het is mijn eigen schuld. In de lijn naar de driesprong kon je kiezen voor zeven of acht galopsprongen en ik heb me vergist en er acht gereden. Dan kom ik met Verdi in de problemen met de tijd.” Van der Vleuten kwam 19/100 van een seconde te laat over de finish. Ook Marc Houtzager kwam net wat tijd te kort en kreeg een tijdfout. Er waren dan ook geen Nederlanders in de barrage te zien dit jaar.

Von Eckermann: ‘Lekker moeilijk’

Winnaar Henrik von Eckermann liet weten ontzettend blij te zijn met het dikke parcours van Louis Konickx. “Ik had al gehoopt dat we niet al te veel deelnemers in de barrage zouden krijgen” liet de Zweed weten. Zijn wens werd verhoord, er zaten uiteindelijk maar vijf combinaties in de barrage. “Eerlijk gezegd had ik wel wat hoofdpijn over die laatste lijn, dat was niet echt mijn ding. Normaalgesproken rijd ik altijd een extra galopsprong in zo’n combinatie, om Mary Lou te laten zitten, maar dat was gewoon geen optie met de gestelde tijd. Maar Louis heeft goed werk geleverd!”

Louis Konickx zelf gaf aan zich nog wel even zorgen te hebben gemaakt, toen het lang duurde voordat de eerste nulronde een feit was. Het team parcoursbouwers had gekozen uit twee verschillende plannen voor de laatste lijn en Konickx vreesde toch even dat dat ze de verkeerde optie hadden gekozen. Maar uiteindelijk waren er toch vijf barragerijders.

‘Bianca kan nog meer’

Behalve Von Eckermann liet alleen Steve Guerdat alle balken liggen.  Zijn Bianca viel weer op door haar enorme vermogen en werklust. Bianca springt eigenlijk te hoog, waardoor ze nog wat tijd verliest in de lucht. Guerdat: “Ik heb altijd gedacht dat Bianca zo goed kon zijn als ze nu is. In het begin moesten we echt aan de rijdbaarheid werken, aan de harmonie tussen ruiter en paard.” De merrie lijkt inmiddels alles te doen voor Guerdat, die er van overtuigd is dat ze nog meer kan.

 

Lees ook: Von Eckermann met Mary Lou naar zege in Den Bosch

Bron: Horses.nl / World of Showjumping

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.