Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaats voor Marc Houtzager in kwalificatie Riders Tour Hagen

Marc Houtzager met Sterrehof's Edinus Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Voor Marc Houtzager was er gisteren een mooie vierde plaats met Sterrehof's Dante in de Riders Tour in Hagen. De ruiter uit Rouveen kwam maar een seconde tekort op winnaar Michael Jung. De Duitse eventingruiter die de laatste tijd in de springring net zo succesvol is als op een CCI, had de Dortmund Grand Prix winnares fischerChelsea onder het zadel. Julien Epaillard en Max Haunhorst finishten als tweede en derde.

Zo’n driekwart van de combinaties (23) waren foutloos gebleven in het basisparcours van de 1,50m kwalificatie voor de Riders Tour. Zeven ervan trokken zich terug voor de barrage en de overige zestien ruiters maakten het een spannende wedstrijd.

Halverwege de barrage had Marc Houtzager de leiding in handen genomen met Sterrehof’s Dante. Met de dochter van Canturano reed hij een snelle foutloze ronde in 37,79 seconden. Niet lang daarna stuurde de jonge Duitser Max Haunhorst, die in oktober 19 jaar wordt, zijn succespaard Chaccara (v. Chacco-Blue) 0,16 seconden sneller over de finish.

Als een van de laatste ruiters in de barrage liet Michael Jung weer zien dat hij niet alleen in de cross gas kan geven, maar ook in het springparcours. Hij stuurde zijn Check In-dochter Chelsea zonder fouten naar de winnende tijd van 36,79 seconde. Met Chelsea had hij al bewezen een snel en voorzichtig paard te hebben met de zege in de 4* Grand Prix van Dortmund begin maart.

Julien Epaillard deed met Quincy Lady (v. Quintender) direct na Jung nog een poging om sneller te zijn. De Fransman die op donderdag en vrijdag al de hoofdrubrieken had gewonnen, bleef nu steken op acht tiende van een seconde en werd tweede.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook