Ga naar hoofdinhoud

Vijfsterren-wedstrijd Leipzig waarschijnlijk naar maart vanwege corona

Longines FEI World Cup™ Leipzig 2018 winnaars Christian Ahlmann en Taloubet Z Foto FEI/Daniel Kaiser

Al veel grote wedstrijden hebben in de afgelopen tijd besloten om wedstrijden te cancellen. De reden hiervoor is, zoals al een hele tijd het geval is, corona. Ook het Partner Pferd concours van 2021 moet ingrijpen om te zorgen dat het concours kan blijven bestaan. In eerste instantie zou dit vijfsterren concours in januari plaatsvinden, maar is tot nadere orde verschoven naar maart.

Elk jaar weer trekken veel liefhebbers van de paardensport naar Leipzig voor het Partner Pferd concours. Vanwege corona zal dit volgend jaar niet mogelijk zijn. De organisatie van het concours, En Garde, reageerde: “De motivatie en het vertrouwen waren groot dat we Partner Pferd, volgens een uitvoerbaar hygiëne concept, in januari konden laten plaatsvinden. Maar de coronacrisis verandert voortdurend de randvoorwaarden en dus zullen wij ook een nieuwe datum moeten vaststellen.”

‘Alle teams werken op volle toeren’

Zowel met de nationale bond (FN) als de FEI en de sponsoren van het concours probeert de organisatie van Partner Pferd te bekijken of maart een optie is. “We vinden het erg belangrijk om vast te houden aan het evenement van 2021, een jaar voor de Wereldbekerfinale in Leipzig”, legt En Garde-baas Volker Wulff uit. “Alle teams werken op volle toeren aan een oplossing voor het evenement.”

Bron: Reiter Revue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook