Ga naar hoofdinhoud

Vincent Dings en Maikel van der Vleuten in top tien GP kwalificatie Warschau

Vincent Dings met Cream Couleur Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Warschau is dit weekend de finale van de Longines EEF Nations Cups Series. Nederland is met een team vertegenwoordigd in Polen. Gisteren werd de kwalificatie voor 4* Grand Prix gehouden. In de 1,45m-rubriek direct op tijd werd Vincent Dings zevende met Cream Couleur Z (v. Cream on Top). Voor Maikel van der Vleuten was er een achtste plaats met de KWPN-hengst Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot). De Belg Wilm Vermeir won de proef op de KWPN'er Hotshot (v. Glock's London).

Nog voor de break had Wilm Vermeir een zeer goede foutloze ronde gereden met de tienjarige KWPN-merrie Hotshot, gefokt door B.L. Borghuis. De Belg stuurde de dochter van London rond in 61,95 seconden. Een tijd die een onhaalbare hindernis bleek zonder in de fout te gaan.

Zowel Vincent Dings als Maikel van der Vleuten reden mooie foutloze rondjes. Dings zette met het eigen fokproduct Cream Couleur Z de zevende tijd van 67,46 seconden neer. Van der Vleuten finishte met Equus Tame in 68,11 seconden als achtste.

Achter Wilm Vermeir werden Andrzej Oplatek met Le Cordial (v. Lyjanero) tweede en Mario Stevens op Carrie 22 (v. Christian) derde. De Pool en de Duitser waren foutloos in respectievelijk 63,05 en 63,57 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.