Ga naar hoofdinhoud

Vrieling en Dallas VDL opnieuw tweede in Helsinki

Op de Helsinki Horse Show kwam Jur Vrieling zojuist weer tekort om met Dallas VDL te winnen, net als gisteravond werd het paar tweede in een 1,45m-rubriek direct op tijd. Nu was Philipp Weishaupt hem te snel af. De Duitser reed als een van de laatsten een seconde van de tijd van Vrieling af met Sansibar, een dochter van Stakkato Gold.

In de race tegen de klok liet Jur Vrieling al vroeg zien hoe het parcours van Guilherme Jorge snel gereden kon worden. Kort wendend en geen enkele centimeter verspelend stuurde Vrieling de zoon van Douglas, Dallas VDL, in 53,84 seconden over de finish. Dat leek niet te verbeteren want de ruiters na Vrieling bleven al gauw een seconde en meer achter hem.

Stunt Weishaupt

Maar Philipp Weishaupt had zich aan het einde van het parcours zich wat uitgedacht. De Duitser stuurde zijn merrie Sansibar direct na hindernis 9 over hindernis 5 van de verkeerde kant en sneed zo enkele meters af richting hindernis 10. De spectaculaire stunt leverde hem de winst op in de tijd van 52,83 seconden.

Whitaker derde

Achter Vrieling werd Michael Whitaker derde met de achtjarige Arlo de Blondel (v. Dollar Dela Pierre). De Brit eindigde in een tijd van 54,79 seconden.

Vanmiddag om 15.40 uur kan Jur Vrieling zich revancheren in de wereldbekerkwalificatie. Vrieling zit dan in het zadel van de hengst VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P.. Ook Maikel van der Vleuten komt in actie met Dana Blue (v. Mr. Blue).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook