Ga naar hoofdinhoud

VrijSpringen Luttenberg gewonnen door Amirah Z

Kampioen Amirah Z (Akarad Hero Z x Sheraton) Foto Jaquelien van Tartwijk

De wedstrijd VrijSpringen Luttenberg (VSL) leverde zaterdagavond een overwinning op voor de driejarige merrie Amirah Z, een dochter van de springhengst Akarad Hero Z (Aganix du Seigneur x Chin Chin). "Een merrie met een goed lichaam die springt met heel veel vermogen en techniek", aldus Willem Greve die  samen met Henri Stegeman  de jury vormde.


Met name in de tweede groep van vrijwel alle driejarigen (36) meldden zich meerdere fijne springpaarden. Amirah Z, die totaal 43 punten verzamelde,  is van de  familie Booijink uit Broekland die haar ook fokte haar uit een merrie van Sheraton.

Tweede werd Lina Sina L (Kannan x Cantos) van de trotse fokker Arie. Lievaart uit Wijckel. “Een mooie moderne merrie die heel compleet is. Ze is voorzichtig en heeft goede manieren. Ze zou nog iets meer souplesse in galop mogen hebben”, aldus Greve.

Met 41,5 punten was de derde plek voor de scherpe en patent springende Lucky One GR (Lucky Boy x Corland) van Martin Rietberg uit Enter. Daarna volgden de sympathieke Lissabon (Golddigger x Ovidius) van Wim Nijkamp, die met overzicht en veel gemak springt en La Vegas (Bubalu VDL x Padinus) van Kin en L. Turk die omschreven werd als fijn springpaard.

Bron Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook