Ga naar hoofdinhoud

WB-wedstrijd voor Edwina Tops

Edwina Alexander met Cevo Itot du Chateau

Edwina Tops-Alexander schreef zondagmiddag de wereldbekerwedstrijd in Genève op haar naam. Met Cevo Itot du Château (v. Le Tot de Semilly) snelde de Australische in een tijd van 40,40 seconden foutloos door de barrage. Daarmee was ze 1,2 seconde sneller dan de nummer twee.

Dat resultaat was voor Sergio Alvarez Moya, die met Carlo (v. Contender) eveneens al het hout liet liggen en daarbij afklokte in 41,64 seconden. Hans-Dieter Dreher pakte de laatste podiumplaats. Met de Royal Feu-zoon Magnus Romeo zette hij in de barrage een tijd van 42,11 seconden neer.

Tops won vrijdagavond al 45.000 CH francs door tweede te worden in één van de meest prestigieuze rubrieken van het indoorseizoen: de Rolex Top Ten. Ook dit deed ze met Itot du Château.

Acht van de 40 deelnemers kwamen terug in de barrage, waarvan vier ruiters de lei nogmaals schoon wisten te houden. Naast de drie podiumgangers wist ook Janika Sprunger foutloos te blijven. Dit deed zij met Palloubet d’Halong (v. Baloubet du Rouet).

Jeroen Dubbeldam eindigde als twintigste. Met BMC Utascha SFN (v. Lux) kwam hij uit op vier strafpunten in het basisparcours. Harrie Smolders liep negen strafpunten op met Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) en eindigde zodoende op plaats dertig.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook