Ga naar hoofdinhoud

Weihaiwej, de merrie met de blauwe ogen, overleden

Weihaiwej Foto Facebook Weihaiwej

Franke Sloothaaks legendarische merrie Weihaiwej is overleden. De merrie met de blauwe ogen, zoals ze genoemd werd, is 35 jaar oud geworden. Onder Sloothaak behaalde de Oldenburgse merrie van Westminster veel successen. Hoogtepunt was ongetwijfeld de gouden medaille op de wereldkampioenschappen in 1994 in Den Haag.

Weihaiwej werd in 1984 in Duitsland bij Otto Baumann geboren. Onder de in Nederland geboren Duitser Franke Sloothaak maakte ze een fantastische carrière door. Hoogtepunt was het winnen van de gouden medaille op de wereldruiterspelen in Den Haag in 1994. In hetzelfde jaar werd Sloothaak met de merrie met de blauwe ogen tweede in de wereldbekerfinale.

Zeven nakomelingen

In de negentiger jaren kreeg Weihaiwej haar sportieve pensioen. Bij haar eigenaar San Patrignano ging ze de fokkerij in. Zeven nakomelingen staan van haar geregistreerd en zestien kleinkinderen. Alleen de Indoctro-merrie Asha di San Patrignano wist het tot 1,50m-niveau te brengen. Asha zelf bracht twee 1,50m-paarden.

WK Lanaken

Asha’s halfbroer Beijing di San Patrignano (v. Dollar dela Pierre) liep in 2011 in Lanaken de finale bij de vijfjarigen.

Bron Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook