Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve opent 5*-bal met vijfde plaats

Willem Greve hier met Zypria S Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De vrijdag van Jumping Mechelen begon met de eerste echte 5*-rubriek voor de springruiters. In de proef over 1,40m won de Belgische Young Riders kampioen Gilles Thomas met Edison van Schuttershof (v. Darco). Willem Greve sprong met Faro (v. Calvaro Z) een foutloze ronde en werd met een vijfde plek de hoogst geplaatste Nederlander.

De 1,40m-rubriek direct op tijd werd door meeste ruiters als opwarmronde gezien. Toch waren een stel snelle rondjes te zien. Harrie Smolders was een van die ruiters die voor een hoge klassering ging. Op Zinius (v. Nabab de Reve) finishte hij als een van de weinigen onder de 60 seconden. Een springfout wierp hem ver terug in het klassement.

Uiteindelijk maakten de Belgische ruiters de dienst uit. Regerend Belgische Young Riders kampioen Gilles Thomas won de klasse met de Darco-zoon Edison van Schuttershof in een tijd van 60,88 seconden. Aan het einde van de proef reed Jerome Guery de Kannan-zoon Kel’Star du Vingt Ponts naar de tweede tijd van 62,95 seconden.

Op de derde plaats eindigde Celine Schoonbroodt- de Azevedo met Venus de l’Eyre (v. Quick Star). De Belgische amazone klokte een tijd van 65,05. Lorenzo de Luca zat daar ruim een halve seconde achter met Armitages Boy (v. Armitage) en kwam op de vierde plaats.

Willem Greve sprong een goede foutloze ronde met de achtjarige Calvaro Z-zoon Faro. De tijd van het duo kwam al uit boven de 70 seconden (71,12), maar was toch goed voor de vijfde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook