Ga naar hoofdinhoud

Wilton Porter debuteert in winnende Nations Cup team met nulrondes

Wilton Porter en Caletto Cabana. Foto © Sportfot

Op het Winter Equestrian Festival  in Wellington pakte het Amerikaanse team de zege in de Nations Cup. De jonge Wilton Porter debuteerde in het winnende team en was de enige die twee keer de lei schoon hield op Caletto Cabana (v. Cassini I). De Amerikanen hadden wel een barrage nodig om de Ieren met een onervaren team naar de tweede plek te verwijzen. De Canadezen werden derde.

Na de eerste manche ging Amerika samen met de Ieren en Canadezen aan de leiding met vier strafpunten. In de tweede omloop kreeg McLain Ward met Contagious (v. Contagio) een fout net als Adrienne Sternlicht op Toulago (v. Toulon). Nieuweling Wilton Porter reed net als in de eerste manche een smetteloze foutloze ronde op Caletto Cabana. Beezie Madden moest foutloos blijven met Chic Hin D Hyrencourt (v. Taran de la Pomme) om er nog een barrage met de Ieren uit te slepen en dat lukte.

KWPN-merrie Farona

In de tweede manche waren de Ieren sterk met een team met paarden die nooit eerder een Nations Cup hadden gelopen. Daniel Coyle op de KWPN-merrie Farona (v. Baltic VDL) en Lorcan Gallagher met Hunters Conlypso II (v. Contendro I) bleven opnieuw foutloos in de tweede omloop. Paul O’Shea kreeg een springfout met Imerald Van’t Voorhof (v. Emerald) waardoor de barrage nodig was.

Ward foutloos in barrage

In de barrage nam Coyle het op tegen McLain Ward. De negenjarige merrie Farona was duidelijk moe en kreeg twaalf strafpunten. Ward deed wat hij vervolgens moest doen, een beter resultaat neer zetten. Hij hield met Contagious alle balken in de lepels en stelde de overwinning veilig.

Nieuweling Walker dubbel nul

De Canadezen werden derde met dertien strafpunten. In het team debuteerde de jeugdige Nikki Walker. Ze reed twee foutloze rondes met Falco van Spieveld (v. Toulon).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook