Ga naar hoofdinhoud

Winst eerste GCL-omloop Doha voor Vleut jr en Verdi

Maikel van der Vleuten met Verdi, Wereldbeker Omaha 2017Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Maikel van der Vleuten heeft zojuist met VDL Groep Verdi TN de overwinning in de eerste omloop over 1,50/1,55m van de Global Champions League in Doha opgeëist. De Nederlandse ruiter stuurde de hengst, waarmee hij nog geen twee weken geleden ook de WB-wedstrijd in Verona won, het snelst door de barrage en mocht zich daarmee vooraan opstellen voor de prijsuitreiking. Met zijn team, Madrid in Motion, staat Van der Vleuten na de eerste ronde op de vijfde plek.

Gregory Wathelet eindigde op de tweede plaats met de twaalfjarige Forlap (v. Querlybet Hero). Het Belgische duo was met 37,85 seconden op de klok net iets langzamer dan Van der Vleuten en Verdi, die 37,73 seconden nodig hadden.

Top vijf foutloos

Van de zeventien combinaties, die zich plaatsten voor de barrage van deze rubriek bleven er vijf nog een keer foutloos. Acht combinaties besloten niet van start te gaan in de barrage, waaronder ook Harrie Smolders met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). Smolders was na de GCT-wedstrijd in Rome al zeker van de eindzege in de GCT-tour en heeft met de foutloze basisronde vandaag zijn bijdrage voor zijn team, Hamburg Diamonds, al geleverd.

Eduardo Menezes mocht zich als derde opstellen met de elfjarige BWP’er Galip  (v. Nonstop), waarmee hij voor de eerste keer internationaal aan de start kwam. De Braziliaan klokte 38,99 seconden in de barrage met de ruin, die begin oktober nog de Grand Prix van Oliva won met de Britse Emily Moffit. Lillie Keenan was bijna een seconde langzamer met Fibonacci (v. For Feeling), die vorig jaar met Meredith Michaels-Beerbaum derde werd in de finale van de GCT-tour in Doha en mocht zich nu als vierde opstellen. Janika Sprunger maakte de top 5 compleet met de goedgekeurde KWPN-hengst Bacardi VDL (v. Corland). Met 40,48 seconden op de klok was de Zwitserse amazone goed voor de laatste foutloze tijd in de barrage.

Teams

Bij de teams gaat het team Mexico Amigos aan de leiding na de foutloze ritten van Henrik von Eckermann met Chacanno  (v. Chacco-Blue) en Evelina Tovek met Castello (v. Cristallo). Paris Panthers volgt op de tweede plaats met eveneens nul strafpunten tot nu toe. Keenan en Fibonacci waren goed voor een van de foutloze ritten voor dit team vandaag en Darragh Kenny zorgde met Go Easy de Muze, het voormalige toppaard van Frank Schuttert, voor het tweede foutloze resultaat. Valkenswaard United is het derde en laatste team, dat tot nu toe de lei heeft schoon gehouden. Alberto Zorzi was met Fair Light van T Heike goed voor de ene helft van deze prestatie en Bertram Allen leverde met Molly Malone V het tweede teamresultaat.

Hamburg Diamonds

Waar het team van Van der Vleuten, Madrid in Motion, op de vijfde plaats staat in de tussenstand na vandaag staat het team van Smolders, Hamburg Diamonds, voorlopig elfde. Naast de nulrit van Smolders en Don VHP Z kreeg Smolders’ teamgenoot Eric Lamaze negen strafpunten met Fine Lady (v. Forsyth).

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de teamtussenstand na de eerste GCT-omloop

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook