Ga naar hoofdinhoud

Winst GP Sacramento voor Wilhelm Genn met KWPN’er Bugatti

Wilhelm Genn en Bugatti in Wellington in 2017. Foto: Sportfoto

Zaterdagmiddag won de Duitser Wilhelm Genn de Grote Prijs van Sacramento met Bugatti (v. Heartbreaker). De enige KWPN'er in de barrage finishte foutloos in 36,88 seconden en Genn mocht ruim € 28.000 op zijn bankrekening laten bijschrijven. Plek twee tot en met zes waren voor Amerikaanse ruiters.

Karrie Rufer eindigde als tweede met Georgie d’Auvray DC (v. Vancouver d’Auvray) in een tijd van 37,31 seconden. Ook Karl Cook wist beide rondes foutloos te blijven en kwam in 38,47 seconden over de eindstreep met Caillou (v. Casall) en werd hiermee derde.

Moeilijk parcours

Olaf Petersen had een zwaar parcours gebouwd, als veertiende starter kwam Kenneth Vinther de baan in en kon als eerste alle balken in de lepels laten liggen, maar liep tegen een tijdfout aan. Jamie Barge met Luebbo (v. Lord Pezi) was de eerste foutloze combinatie en werd uiteindelijk zesde in het eindklassement.

Lui paard

Genn vertelt na afloop: “Ik hoopte dat ik vandaag de kans zou krijgen om er voor te gaan en het lukte. Bugatti houdt van het publiek en maakt hem enthousiast. Dit maakt hem beter, want van nature is hij een erg lui paard dus dit werkte in mijn voordeel.” De vosruin is sinds zijn vijfde jaar onder het zadel bij Genn, die hem de tijd gaf om te ontwikkelen.

Laten uitgroeien

De nu 12 jarige ruin is het afgelopen jaar enorm gegroeid. “Vorig jaar konden we niet wat we nu hebben gedaan. Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om zulke paarden te laten uitgroeien. Vooral als ze voorzichtig en sensibel zijn. Hij is gewoon een geweldig paard!” aldus Wilhelm Genn.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook