Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Harrie Smolders in Gemeente ‘s-Hertogenbosch Prijs

Harrie Smolders met Exquis Powerfee Foto De Paardenkrant

Gisterenavond werd er op Indoor Brabant nog tot in de late uurtjes gestreden om een eerste plaats. In de Gemeente 's-Hertogenbosch Prijs op een hoogte van 1,50m kwam Harrie Smolders ruimschoots als winnaar uit de bus met Exquis Powerfee (v. Fedor). Hij won met twee seconden voorsprong op de Portugese Luciana Diniz de hoofdprijs van 9000 euro. 

Smolders en de zestienjarige hengst Exquis Powerfee waren met een barrage van 34,76 seconden iedereen te snel af. Luciana Diniz had het nakijken met Lennox, een twaalfjarige Lifestyle-zoon. Zij pakte de tweede plaats na een eveneens foutloze barrage van 36,78 seconden.

De derde plaats viel ook in Nederlandse handen met Jur Vrieling en Zirocco Blue VDL (v. Mr. Blue). Deze combinatie finishte in de barrage na 37,03 seconden. De Duitser David Will greep de vierde plaats nadat hij met Juvina (v. Cassini I) precies 0,01 seconde trager was dan Vrieling.
Juan Carlos Garcia, die voor Italië uitkwam, reed naar de vijfde plaats met de BWP-er Bonzai van de Warande (v. Nonstop).

Verder in de toptien zijn er geen Nederlandse namen meer te zien. Eric van der Vleuten en VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) belandden op de dertiende plaats. Dit duo raakte weliswaar in de barrage, maar had daar een balkfout en een tijd van 41,67 seconden. Marc Houtzager en Sterrehof’s Waterloo (v. Numero Uno) kwamen twee plaatsen lager terecht na twaalf strafpunten in de barrage en een tijd van 43,67 seconden.

Albert Zoer en Wollie Bollie (v. Cantos) eindigden als negentiende na vier strafpunten in de eerste omloop. Gerco Schröder en Callahan (v. Contendro) hadden vijf strafpunten.

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka (v. Chin Chin), Timothy Hendrix met Varanka Sfn (v. Gran Corrado) en Jody van Gerwen met Acord (v. Andiamo Z) pakten respectievelijk de 25ste, 26ste en 27ste plaats met 8 strafpunten. Leopold van Asten en VDL Groep Quinara (v. Quinar) werden laatst geklasseerd op plaats 32 na 20 strafpunten in de eerste omloop.

Suzanne Tepper werd uitgesloten met Westminster VDL (v. Heartbreaker).

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Horses

Eén reactie op “Winst voor Harrie Smolders in Gemeente ‘s-Hertogenbosch Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook