Ga naar hoofdinhoud

15% KWPN’ers op WK in Lanaken

Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Bijna 800 5-, 6- en 7-jarigen paarden komen deze week aan de start op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken. Via de Blom Cup hebben zich een groot aantal KWPN’ers gekwalificeerd, maar ook uit andere landen staan KWPN’ers op de startlijst, het zijn er bijna 120. 45 nationaliteiten, 500 ruiters en amazones en 771 paarden staan op de voorlopige deelnemerslijst van het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Vanaf donderdag tot en met zondag staat het domein Zangersheide volledig in het teken van de jonge springpaarden.

38 vijfjarige, 48 zesjarige en 30 zevenjarige KWPN’ers hebben zich via diverse wegen gekwalificeerd voor dit prestigieuze kampioenschap. Zij beslaan 15% van het totale deelnemersveld. Naast het KWPN, nemen paarden deel van circa 30 andere stamboeken.

Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier

Van alle KWPN’ers is Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier, hij is van acht KWPN’ers de vader, gevolgd door Zirocco Blue VDL en Kannan met zes en Etoulon VDL, Dakar VDL, Arezzo VDL en Quality Time TN met vier.

KWPN-hengsten

Tussen alle deelnemers zitten ook verschillende KWPN-goedgekeurde hengsten. In totaal nemen er acht KWPN-hengsten deel: de zesjarige I Am Codex, Cascadello Boy RM, Incanto VDL, Indian Gold, Ipsthar en Illusion CL en de zevenjarige Hotspot en Highway M TN.

Klik hier voor de deelnemerslijst.
Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.