Ga naar hoofdinhoud

Vijf Nederlanders foutloos in tweede kwalificatie 7-jarigen

Hotspot (v. Hors la Loi II) met Mathijs van Asten Foto: Horses.nl
In de tweede kwalificatieronde van de zevenjarige springpaarden op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken voeren de Belgen de uitslagenlijst aan. Met de door zijn vader gefokte Argentina de la Marchette (Acajou de la Marchette x del Piero PB) wint Gregory Wathelet deze kwalificatie. Wilm Vermeir wordt tweede met Hotshot (Carembar de Muze x Calido I) en Felix Hassmann met Quiwitino WZ (Quiwi Dream x Caretino II) eindigt op plek drie. Beste Nederlandse combinatie is vandaag Mathijs van Asten met de KWPN-goedgekeurde Hotspot (Hors la Loi II x Nabab de Reve) op plek tien.

56 van de 193 7-jarige paarden wisten vandaag het parcours foutloos af te leggen. Onder de foutlozen vijf Nederlanders; naast Mathijs van Asten zijn dat Harrie Smolders met Calina (Ci Ci Senjor Ask x Cornet Obolensky), Frank Schuttert met Cartier SR (Canturenter x San Patrignano Cassini), Willem Greve met Highway M TN (Eldorado v. Zeshoek x Chellano) en Aniek Diks met Harm (Spartacus TN x Corland). Dennis Evertse liep met Zirocco Z (Zavall VDL / Picasso Z) één tijdfout op. Smolders (gisteren 5e, vandaag 17e) en Greve (gisteren 14e, vandaag 42e) deden in de eerste kwalificatie ook al goede zaken, waarmee ze nu een zeer goede uitgangspositie hebben voor de finale zondag.

Troosting en finale

Morgenochtend vanaf 9.30 uur staat eerst de ’troosting’ voor de zevenjarigen op het programma. De hoogstgeplaatste combinaties komen zondag aan start in de finale, die begint om 15.30 uur.

Bekijk de uitslag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.