Ga naar hoofdinhoud

WK Lanaken: Stargos VDL vijfde in tweede kwalificatie zesjarigen

Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos), hier met Iris Hakvoort. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Ook de zesjarigen hebben het tweede onderdeel van het WK in Lanaken afgerond. Onder Hessel Hoekstra sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos), die afgelopen winter ook de hengstencompetitie won, knap naar de vijfde plaats.

Net als gisteren stond er vandaag een selectieve proef op 1.35m-niveau gebouwd. 53 van de 245 zesjarigen bleven foutloos, de Emerald van ’t Ruytershof-nakomeling Ely des Rosiers Z deed dat onder Nathan Budd in de allersnelste tijd. Tweede werd de Hannoveraan Banana Joe (Uriko x Quidam de Revel) met de Slowaak Peter Kopecky in het zadel en derde de Z-merrie Marieke Z (Moncler van Overis Z x Chellano) onder de Ierse Jessica Burke.

Stargos VDL vijfde

Met de KWPN-goedgekeurde Oldenburger hengst Stargos VDL (Stakkato Gold uit Estella van Conthargos, fokker W. Winkeler) leverde Hessel Hoekstra het beste Nederlandse resultaat. Zij eindigden knap op de vijfde plaats en stijgen daarmee in het tussenklassement.

Ook met zijn andere troef, de Hermantico-zoon Max van de Marijenhoeve (uit Brunette elite IBOP-spr D-OC van Verdi, fokker B.H.H.B. Wolbers uit Weerselo) zette Hoekstra een snelle nulrit neer (16e plaats).

De zesde plaats was voor een tweede Nederlandse combinatie: de door Stoeterij Oldenaller uit Putten gefokte Z-merrie Arhaya Z (Andiamo Z x Corland) met Martine Kempkes in het zadel.

Uitslag

Bron: KWPN/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.