Ga naar hoofdinhoud

Yvonne van Dis ‘met mooi ritme’ naar zege in KNHS-Hartog Lucerne Trophy

In Geesteren (Ov) heeft Yvonne van Dis de vijfde wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy gewonnen. De veertienjarige amazone won de rijstijlwedstrijd met haar pony Emilinda. De organisatie was in handen van PC Het Twentse Ros. Ondanks een paar fikse hagelbuien verliep de wedstrijd goed en was er mooie strijd.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijden gaan over twee manches waarbij de deelnemers in de eerste manche op hun rijstijl beoordeeld worden. Eventingamazone Alice Naber-Lozeman was deze keer de jury voor dit onderdeel. Zij gaf de latere winnares met 80 punten de hoogste dagscore. In de tweede manche bleek Yvonne van Dis ook nog eens snel en kon met de eindoverwinning naar huis.

‘Springen vind ik echt leuker’

Voor de winnares was het een lange reis geweest naar Geesteren, maar het was het waard. “Het was voor ons drie uur rijden, maar het ging heel goed. Ik kon mooi het goede ritme houden”, vertelt Yvonne. “De jury zei ook dat ik mooi ritme had, alleen werd mijn pony aan het einde van het parcours wat sterk en kreeg ik een iets grote afstand op de een na laatste oxer. Ik vind wedstrijden altijd leuk en het is helemaal leuk om aan een competitie mee te doen. In de toekomst hoop ik ook internationaal te kunnen gaan rijden. Emilinda is 9 jaar en zal nooit stoppen. Het is echt een hele lieve pony en ze springt altijd voor me. Ik maak met haar ook wel eens een buitenrit, maar rijd geen dressuurwedstrijden. Met mijn andere pony ben ik Z2 dressuur, maar springen vind ik echt leuker”, laat de winnares overtuigd weten.

Competitie verloop

In de tweede manche die op tijd verreden werd, eindigde Yvonne als tweede. De snelste was Jersey Kuipers die daarmee opklom naar de derde plaats. Voor de competitieronde stond de dag winnares op een gedeelde vierde plaats, met haar mooie overwinning kan ze haar klassering versterken. De tussenstand zal zo spoedig mogelijk bijgewerkt worden. Er resteren nog drie competitiewedstrijden en de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Kijk hier voor meer informatie en de kalender, ook de bijgewerkte tussenstand zal hier zo snel mogelijk gepubliceerd worden.

Uitslag KNHS-Hartog Lucerne Trophy Geesteren 13 april:
1. Yvonne Van Dis (Stad aan ’t Haringvliet) – Emilinda
2. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy
3. Jersey Kuijpers (Asten) – Black Line JK Horsetrucks

Bron KNHS persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook