Ga naar hoofdinhoud

Zoe Conter’s Dragonfly De Longchamps blijft in Amerika achter

Zoe Conter hier met Soory de l'Hallali Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Met 25 paarden en vijf ruiters trok Stephex Stables deze maand naar het Winter Equestrian Festival in Wellington. Met tenminste één paard minder werd de terugreis aanvaard, Zoe Conter's Dragonfly De Longchamps (v. Clinton) bleef in Amerika achter tot groot verdriet van de amazone.

Op Instagram maakte de Belgische amazone Zoe Conter bekend dat ze afscheid moest nemen van haar tienjarige merrie Dragonfly De Longchamps. Ze schreef: “Drags, mijn hart brak toen ik je moest laten gaan vandaag. Ik ben geen enkel paard meer dank verschuldigd dan jou. Jij hebt het grootste hart en hielp me door de moeilijkste momenten in m’n leven. Je blijft altijd mijn meest speciale paard.”

Conter’s carrière met de Clinton-dochter eindigde in Wellington met een vijfde plek in de 2* Grand Prix twee weken geleden. Ruim twee jaar vormden ze een combinatie haalden verschillende top tien klasseringen, onder andere op de 5* wedstrijden in Knokke maar ook in U25-rubrieken. Toen Zoe Conter door een val van een paard een tijd uit de roulatie was, nam haar zus Emilie de teugels van Drags over.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe ruiter van Dragonfly De Longchamps wordt.

Bron Galop.be/Instagram

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook