Ga naar hoofdinhoud

Stage

De meeste opleidingen hebben een of meerdere stageperiodes gedurende de studie ingebouwd. De opgedane kennis in de schoolbanken kan zo in de praktijk tot uitvoering worden gebracht. Waar moet een goed stageadres aan voldoen? Je leest het hier! Daarnaast geven een aantal gerenommeerde bedrijven een kijkje in de keuken.

Friezenstoeterij Ravensbos biedt studenten gemotiveerd leerbedrijf

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Friezenstoeterij en dressuurstal Ravensbos bevindt zich op een unieke locatie, in een voormalig kloostercomplex. De familiebedrijf, gerund door Joke Rodiger en Raymond Geraedts, ontvangt zo’n tien tot vijftien stagiairs per jaar. “Wij nemen niet alleen stagiairs aan om de arbeidskosten omlaag te brengen, maar willen ze echt begeleiden en opleiden zodat ze zelfstandig in een paardenbedrijf kunnen functioneren.”

>> Lees meer


 

 

Grenzeloos op stage

Foto: Frank Sorge / www.arnd.nl

Wat is nu spannender en uitdagender dan een stage in het buitenland? Een uitgelezen kans om iets van de wereld te zien, je netwerk uit te breiden, jezelf te ontwikkelen en op de proef te stellen. Naast je aanpassen aan bedrijf waar je stage loopt, moet je ook wennen aan een andere cultuur en een vreemde taal spreken en schrijven.

>> Lees meer


Team Raijmakers: betrokken en serieuze vakopleiders

Team Raijmakers Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eén van de voornaamste bezigheden op het bedrijf van de familie Raijmakers is opleiden en training geven. Een uitgebreide mix aan klanten en stagiairs kunnen rekenen op de expertise van het gezin. Aan tafel in het sfeervolle kantoor van de sportstal wordt duidelijk dat alle teamleden een rol spelen in het opleidingstraject, maar dat het geen gegeven is dat iedereen het eind van de rit haalt.

> > Lees meer

 

 

 

>> Naar dossier Onderwijs