Ga naar hoofdinhoud

Training en op pad

Een accommodatie waar optimaal en veilig getraind kan worden is noodzakelijk om de beste prestaties uit paard en ruiter te halen. Veiligheid op stal en in de rijbaan en een goede bodem staan hierbij centraal. Ook bij de volgende stap – met een paard op pad gaan – moet veiligheid gewaarborgd worden.

 

Veiligheidscheck

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij het werken met paarden moet je altijd alert zijn op hun gedrag en reacties. Belangrijk hierbij is dat de omgeving veilig is voor mens en paard. Middels deze checklist kun je bekijken of de accommodatie veilig is.

>> Naar de checklist

 

 

 


Traileronderhoud

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Net als auto’s zijn trailers aan slijtage onderhevig. Terwijl we het normaal vinden om de auto wekelijks te boenen en een paar keer per jaar naar de garage te brengen, blijft de moddervangende trailer staan. Maar een lange levensduur en veilig rijden begint toch echt bij goed onderhoud.

>> Lees meer

 


Veilig met de trailer op pad 

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dierenarts Loek van Vliet keek verbaasd op toen hij bij een ongeluk met een paardentrailer werd geroepen. Voorin lag een paard op zijn kop over de voorstang. Het probleem was ontstaan nadat het dier heel hoog en kort was vastgezet. Het verhaal liep goed af, door tussenkomst van de brandweer die het dier bevrijdde. Hoe zet je je paard tijdens een reis wel veilig vast?

>> Lees meer

 


Wat te doen bij een trailerongeval? 

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vooropgesteld, je hoopt het nooit mee te maken. Maar als jij betrokken raakt bij een verkeersongeval met jouw paard in de trailer achter je, weet jij dan wat je moet doen? Wat vertel je de hulpdiensten, hoe blijf je veilig en hoe ga je om met je paard in paniek? Specialisten van de politie geven raad.

>> Lees meer

 


Optimale buitenbak

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij problemen met de buitenbak is er vaak één van deze twee zaken aan de hand: de bak is te droog of juist te nat. Wat is hieraan te doen?

>> Lees meer

 

 

 


>> Naar dossier Stal & Erf