Ga naar hoofdinhoud

Stargos VDL

Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos)

Stargos VDL (Stakkato Gold x Conthargos) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER DE418180329017
GEBOORTEDATUM 27-1-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
SPORTSTAND SP NED 1.10
STOKMAAT 1.65 m
KLEUR DONKERBRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 6,50
Draf 6,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 7,50
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 8,00
Totaal 80,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Stargos VDL is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst, die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is voldoende van lengte. De rug is voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed  ontwikkeld.

Afstamming:
Stargos VDL is een zoon van de hengst Stakkato Gold, deze behoort tot de best fokkende zonen van stempelhengst Stakkato. Stakkato Gold sprong zelf tot op het 1.50m  niveau met ruiter Jan Sprehe. De moeder van Stargos is de op 1.35 springende merrie Carlotta zij is op haar beurt een dochter van een van de meest populaire hengsten van Duitsland namelijk Conthargos die laat zien dat hij tot de beste verervers van dit moment hoort. Conthargos is hier aangepaard met de merrie Ebata een dochter van de hengst Argentinus. Ebata heeft zich bewezen als uitstekende fokmerrie, ze bracht onder meer het 1.40m m springpaard Liquido (v. Landgold) het 1.50m  springpaard Call Me Diva (v. Conthargos) en het 1.45m  springpaard Carla de Balou (v. Colander). Daarnaast is Ebata de grootmoeder van Grand Prix-springpaard Landlady (v. Landfein) en de 1.45m  springende Moonstern JX (v. Cornet’s Stern). Overgrootmoeder Lugina (v. Grundstein I) sprong zelf met succes op 1.40m -niveau.

Onderzoekrapport:
Stargos VDL is een goed te rijden hengst met veel scherpte en een goede  instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met voldoende ruimte, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Stargos VDL springt heel goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Stargos VDL springt met een goede beentechniek. Stargos VDL lijkt zeer voorzichtig en veel vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Stargos VDL veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: matig.

Fok/aanparingsadvies:
Stargos VDL kan spring kwaliteiten toevoegen met name de reflexen en voorzichtigheid.

Moederrapportage:
Estella is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en goed bespierd.
De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is iets sabelbenig. 
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Estella springt zelf op 1.35 m niveau in Zweden.

Estella is gestationeerd in Zweden. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van foto- en videomateriaal.

Stokmaat: 1.68m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (januari 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.