Ga naar hoofdinhoud

Toto’s Design US

Toto’s Design US

Totilas x De Niro

Toto’s Design (Totilas x De Niro).
LEVENSNUMMER
DE433335084516
GEBOORTEDATUM
3-3-2016
FOKRICHTING
Dressuurpaard
REGISTER
STB
STOKMAAT
170 cm
KLEUR
ZWART
WFFS
geen drager
GEREGISTREERDE(N)
J.M. VAN UYTERT (HEEREWAARDEN), P. SCHOCKEMOHLE (MUHLEN)
FOKKER
GESTÜT LEWITZ
STEINFELD

Afstammelingenrapportage 2020

De veulens van Toto’s Design US zijn wat wisselend van ontwikkeling. Ze staan doorgaans ruim voldoende in het rechthoeksmodel. De hals is voldoende tot ruim voldoende van hals lengte, is vaak iets verticaal gesteld en ruim voldoende van bespiering. De hoofdhalsverbinding is meerdere malen iets zwaar. De schouder is goed van ligging, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen.  De rug en lendenen zijn ruim voldoende van bespiering. De croupe is ruim voldoende van ligging, soms iets hellend, en voldoende tot ruim voldoende van lengte.  Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld, van voren gezien doorgaans correct en een enkele maal licht frans. Het achterbeen is meestal correct gesteld, een enkele maal is het iets sabelbenig of iets steil. De koostand is doorgaans correct, de kootstand voor is een enkele maal iets steil en achter een enkele maal iets week. Het fundament is hard en meerdere malen iets fijn van omvang. De stap is ruim voldoende van ruimte. In draf is het beeld wat wisselend, doorgaans tonen de veulens ruim voldoende ruimte en kracht en ruim voldoende tot veel souplesse en balans. Enkele veulens zouden meer ruimte, kracht en balans mogen hebben. De galop heeft een ruim voldoende ruimte en kracht en ruim voldoende tot veel souplesse en balans.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   13 merrieveulens/16 hengstveulens

Aantal aan huis gescoorde veulens 2020:     20 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 3 4 3 3 3 3

Fokadvies

Toto’s Design US kan lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Verrichtingscijfers

Toto’s Design (Totilas x De Niro).
Stap (2x)
7.5
Draf (2x)
7.5
Galop (2x)
8
Souplesse
8
Houding en balans
8
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
8
Aanleg als Dressuurpaard
8
Totaal
78
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Toto’s Design US is een goed ontwikkelde, aansprekende hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed aangesloten en goed bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn iets kort en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
De bij leven al legendarische Totilas tekent voor het vaderschap van Toto’s Design U.S. De sportprestaties van Totilas zijn ongekend. Hij is zowel wereldkampioen, wereldrecordhouder en ook nog World Cup winnaar. Hij was de sensatie en publieksmagneet van de Stallion Show 2019 in Den Bosch waar hij met zijn goedgekeurde zonen een onvergetelijke show gaf. In Toto’s Design heeft Totilas zijn vijfde KWPN goedgekeurde zoon. De moeder van Toto’s Design, Pandora Lady (v.De Niro), is een volle zus van de onder andere in Oldenburg en Westfalen goedgekeurde premiehengst Don de Niro (v.De Niro) en de in Olgenburg goedgekeurde Forlong (v.For Romance I). De grootmoeder Pandora (v.Sir Donnerhall) is een staatspremiemerrie en de halfzus van de in Oldenburg goedgekeurde Dream On (v.Depardieu II). Veel bloed wordt ingebracht via de Anglo Arabische overgrootmoeder Primera x (Lavauzelle x x Inschallah x).

Onderzoekrapport:
Toto’s Design US is een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede instelling. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte en zou achter meer buiging in het spronggewricht kunnen hebben. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een achterbeen dat goed te bewerken is maar dat nog meer kracht zou moeten ontwikkelen. De galop is lichtvoetig, bergop met een goede ruimte en veel balans. Toto’s Design US beweegt met een goede houding, veel balans en veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Toto’s Design US veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Toto’s Design US kan het model verbeteren en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Pandora Lady is een goed ontwikkelde, aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien een fractie toontredend en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is lang en iets sabelbenig gesteld.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goed ontwikkelde verzenen.
Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een zeer goed ondertredend achterbeen. Pandora Lady heeft in draf zeer veel buiging in de gewrichten en heeft zeer veel souplesse.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen en wordt met een goede houding getoond.

Stokmaat: 1.77m / Kleur: zwart

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.