Ga naar hoofdinhoud

Atleet-dochter Oreda veulenkampioen

De strijd om de veulenbokaal ging in de finale tussen drie hengst- en drie merrieveulens. Viggon van Beest gaf toelichting namens de jury: “We hebben als jury genoten van de groep veulens vandaag, we zagen veel kwaliteit in de baan. Wat betreft de zes veulens in de finale hebben we gekeken naar het optreden van vanochtend en vanmiddag, want de prestatie kan bij de veulens per uur verschillen.”

Tot kampioene werd Atleet-dochter Oreda (uit Fureda elite IBOP PROK van Unieko, van fokker/geregistreerde E. Daniels en S. Daniels uit Wageningen). Een voldoende ontwikkeld, tuigtypisch veulen met heel veel ras, veel front. Dit sterk gebouwde veulen heeft wellicht wat teer, maar ook spijkerhard beenwerk.

‘Wat je wilt zien bij een tuigpaard’

Viggon: “In draf toonde ze wat je wilt zien bij een tuigpaard: vanaf de eerste pas een goed achterbeengebruik, met een mooi zweefmoment, de hals er écht bovenop. En wat vooral opvalt bij dit veulen, ze kan goed schakelen met veel balans, takt en regelmaat.” En daarmee was de Virbac Veulenbokaal voor deze trotse Oreda. De reservetitel ging naar het hengstveulen Olympus HM (Icellie uit Indalina ster PROK van Colonist, fok/ger. H. Minkema uit De Wilgen). “Een goed ontwikkeld, tuigtypisch hengstveulen met veel front, veel kap en de hals mooi uitgesneden en een mooi hoofd. Een hoogbenig veulen met een mooi voorbeen dat in draf met veel allure presteert, mooi rijst en met een mooie techniek.”

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook