Ga naar hoofdinhoud

Atleet-dochter Oreda veulenkampioen

De strijd om de veulenbokaal ging in de finale tussen drie hengst- en drie merrieveulens. Viggon van Beest gaf toelichting namens de jury: “We hebben als jury genoten van de groep veulens vandaag, we zagen veel kwaliteit in de baan. Wat betreft de zes veulens in de finale hebben we gekeken naar het optreden van vanochtend en vanmiddag, want de prestatie kan bij de veulens per uur verschillen.”

Tot kampioene werd Atleet-dochter Oreda (uit Fureda elite IBOP PROK van Unieko, van fokker/geregistreerde E. Daniels en S. Daniels uit Wageningen). Een voldoende ontwikkeld, tuigtypisch veulen met heel veel ras, veel front. Dit sterk gebouwde veulen heeft wellicht wat teer, maar ook spijkerhard beenwerk.

‘Wat je wilt zien bij een tuigpaard’

Viggon: “In draf toonde ze wat je wilt zien bij een tuigpaard: vanaf de eerste pas een goed achterbeengebruik, met een mooi zweefmoment, de hals er écht bovenop. En wat vooral opvalt bij dit veulen, ze kan goed schakelen met veel balans, takt en regelmaat.” En daarmee was de Virbac Veulenbokaal voor deze trotse Oreda. De reservetitel ging naar het hengstveulen Olympus HM (Icellie uit Indalina ster PROK van Colonist, fok/ger. H. Minkema uit De Wilgen). “Een goed ontwikkeld, tuigtypisch hengstveulen met veel front, veel kap en de hals mooi uitgesneden en een mooi hoofd. Een hoogbenig veulen met een mooi voorbeen dat in draf met veel allure presteert, mooi rijst en met een mooie techniek.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook