Ga naar hoofdinhoud

CK Tuigpaarden Norg: Mary-Rose MJDB kampioen tweejarige merries

Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

Twaalf fraaie tweejarige merries verschenen op de CK in Norg voor de jury. Vijf mochten naar de kampioenskeuring, vier kregen er een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Zij stamden af van Cizandro, Delviro HBC, Indiana en Manno.

De kampioenstitel was voor Mary-Rose MJDB (v.Delviro HBC), een dochter van de bekende kampioensmerrie Heideroos (elite van Cizandro uit Morgenroos keur pref van Renovo). Wout Liezen fokte Mary-Rose maar verkocht haar aan de ‘nieuwe tuigpaardenman’ Marcel Joris de Boer uit Wanneperveen die inmiddels al meerdere tuigpaarden heeft.

Blij verrast

Reijer van Woudenbergh: “Een zeer goed in het type staande langgelijnde merrie met ruimte in de bewegingen.” Maarten Joris was zeer blij verrast met dit succes. Maarten Joris: “Hier had ik beslist niet op gerekend, superblij ben ik hier meer, dat gaan we vieren.” Plaats twee was voor Mendoline (Indiana uit Gwendoline ster prok van Manno, fokker Wim Cazemier in Indiana) van Menko en Elsa Jongeling uit Aduard. “Een merrie met lengte in het lijf, goed in het type staand, een mooi front en makkelijk bewegend.”

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook