Ga naar hoofdinhoud

CK Tuigpaarden Norg: Oreda veulenkampioen

Gisteren vond in Norg de Centrale Keuring Regio Tuigpaard Noord plaats. Begonnen werd met de veulenkeuring en in zes groepen verscheen er 46 veulens voor de jury. Elf mochten er naar de kampioenskeuring. Dat waren nazaten van Icellie (4x), Indiana (2x), Cizandro (2x), Kordaat, Eebert en Kapitaal en al deze veulens gaan ook naar de Nationale Veulenkeuring.

Jurylid Lammert Tel was zeer enthousiast over deze groep veulens. ”Een collectie veulens met veel kwaliteit. Als ik iets zou moeten zeggen is dat we wel op het achterbeengebruik moeten letten.” Kampioen werd Oreda (Icellie uit Gareda ster van Larix) van Jurjen van der Velde uit Siegerswoude.

Een aparte

Lammert Tel: “Een prachtig veulen dat rondom zeer aansprak. Ze heeft heel veel front, schoft en schouder en ze beweegt met heel veel kadans.” Jurjen van der Velden kon vanwege een rugblessure niet aanwezig zijn maar is herstellende. Wel was echtgenoot Grietje aanwezig en die lichtte toe dat Oreda direct al meteen de indruk wekte een aparte te zijn. “Ik zei nog tegen Jurjen weer zo’n rappe en wakkere.” Moeder Gareda leverde vorig jaar ook al de nationaal veulen kampioen. Reservekampioen werd Olympus (Icellie x Colonist, f/g. H. Minkema uit De Wilgen.”Een zeer tuigtypisch veulen dat direct met de schoft omhoog loopt.”

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook