Ga naar hoofdinhoud

Emerson wint superieur ereklasse kampioenschap Regio Noord

Emerson hier met Manon Veerman - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Dit jaar werd de vos Emerson al kampioen onder het zadel met Manon Veerman, nu kan de tienjarige zoon van Manno het tweede kampioenschap van 2019 aan zijn geweldige staat van dienst toevoegen. Op het middag-avond concours in Tolbert won hij gisteren het ereklasse kampioenschap Regio Noord.

Negen paarden streden in Tolbert om het kampioenschap ereklasse. Titelverdediger Fantijn wordt nu nationaal uitgebracht dus was er niet. Vier paarden nodigde de jury uit voor de herkansing. Daarbij kon het kampioenschap de vos Emerson met Niek Alting niet ontgaan, aldus jurylid Henk Fikse. “Emerson is een uitgesproken tuigpaard. Wij waren het direct met elkaar eens, hij was de kampioen. De vos liep een perfecte wedstrijd. Hij maakte zich heel mooi in het front en is achter sterk. Emerson was een waardig kampioen.” Emerson is een zoon van Manno. Martin de Groot uit Giessenburg fokte hem uit Wyomi Landzicht (ster preferent van Marvel).

Celony reserve kampioen

Linda Boelens werd reservekampioen met de keurmerrie Celony (v. Vulcano).  Fikse: “Celony deed zeker goed mee maar de merrie werd met opzet gereden en het totaalbeeld was even minder spectaculair dan dat van de kampioen.” Daarna moest de arbiter er aan te pas komen en deze plaatste Evert (v. Stjerreljocht Suprise) met Fokkelien Oldenburger voor de KWPN-hengst Ditisem (v. Roy M) van de familie Muggen met Albert Lueks.

Boerenwagens

In Regio Noord werd al het kampioenschap eenspannen boerenwagens verreden. Dat ging naar Vayacondios (v. Larix) van Stal Haak met aan de leidsels Natalie Buwalda.  Vayacondios heeft een heel statige, voorname en rustige manier van showen en dat maakt met name voor de boerenwagen veel indruk.

Bron KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook