Ga naar hoofdinhoud

Etienne Raeven, vice-voorzitter VTN, treedt af

Exclusief
Raeven
Etienne Raeven met Cilardo (v. Ulando) in Vlijmen, 2016. Foto Paardenkrant-Horses.nl

“Ik kan mij niet langer vinden in hoe beslissingen genomen worden binnen het bestuur.” Om die reden heeft Etienne Raeven laten weten per direct uit het VTN-bestuur te stappen. “Als ik met mijn mening niet langer invloed kan uitoefenen, heeft het geen zin om nog langer onderdeel uit te maken van het bestuur.”

Het gaan niet eens direct over het wel of niet afschaffen van de hulpmiddelen, aldus de voormalig vice-voorzitter. “Ik heb al langer een afwijkende mening en dat is op zich geen probleem. Maar de lijn die het bestuur nu bewandelt, daar kan ik me niet meer in vinden. Dat past mij niet.”

Goede hoop

Raeven had na het juryledenoverleg afgelopen dinsdag goede hoop. “Ik was daar niet bij, maar ik heb van meerdere juryleden begrepen dat er is geapplaudisseerd voor het hetgeen Lammert Tel daar heeft afgesproken. Er was voldoende vertrouwen om tot een deal met de KNHS te komen. Dat daar vervolgens weer van wordt afgeweken, dat kan niet.”

Zeer onverstandig

Vanaf 2013 is Raeven lid van het bestuur van de VTN, de laatste twee jaar als vice-voorzitter. Afsplitsing van de KNHS is volgens hem funest voor de aangespannen sport. “We verliezen dan een professioneel platform waar we op terug kunnen vallen. En een professioneel podium om te rijden, als de KNHS-concoursen niet meer toegankelijk zijn voor ons. Ik vind het zeer onverstandig.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook