Ga naar hoofdinhoud

Kampioen Lanto HBC met 9’s ingeschreven

Lanto (Delviro HBC x Parijn) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Vanmorgen vond op het hoofdterrein in Ermelo voor de tuigpaardhengsten het eindexamenplaats. Van de twee nog aan het voorjaarsverrichtingsonderzoek deelnemende hengsten kwam vanmorgen alleen Lanto HBC in de baan en deze zwartbruine hengst wist met overtuigende cijfers het dekbrevet te behalen. De al eerder ingeschreven Kane BFT werd tezamen met Lanto HBC gehuldigd. 

Van de twee nog aan het voorjaarsverrichtingsonderzoek deelnemende hengsten werd het eindexamen van de sinds 5 april op eigen kosten deelnemende Jean Pierre (Avion Pierre uit Bustina ster van Vikking, fokker Annemieke Calis uit Westereen) van Nico Calis uit Zwaagdijk-Oost en Anemone Sportpaarden uit Maarsbergen vanwege veterinaire redenen uitgesteld. De hengst zal binnenkort zijn eindexamen gaan doen.

Keizerlijk

De hengst Lanto HBC (Delviro uit Urby ster van Patijn, fokker Douwe van der Boon uit Noardburgum) van de HBC-stal uit Boyl was kampioen op de hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch en vandaag wist hij aangespannen ook tot een topverrichting te komen. Voor front, lichaamshouding, actie voorbeen en algemeen beeld behaalde de hengst een 9. Zweefmoment en looplust werd een 8,5 en gebruik achterbeen leverde een 8 op. Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Johan Hamminga, die met Lammert Tel, Gert Jan Hermanussen en inspecteur hengsten Joop van Wessel de verrichtingen beoordeelde, beschreef Lanto HBC als een zeer tuigtypische, keizerlijke hengst met een extreem natuurlijke aanleg. Lanto HBC staat ter dekking op HVM-stal van Harry van Middelaar in Hoornsterzwaag.

Topkarakter

De vierjarige Kane BFT (Bocellie uit Donna ster van Unieko) van fokker Brian Franken uit Elspeet was op 25 maart na een verkort onderzoek al ingeschreven en kwam vandaag aangespannen terug voor zijn huldiging. Kane BFT behaalde voor actie voorbeen en looplust een 8, front, zweefmoment en algemeen beeld werden 7,5 en lichaamshouding en gebruik achterbeen een 7. Hamminga omschreef Kane BFT als een hengst met een topkarakter, een evenredige en gelijkmatige verrichting en een goede reactie. Freek Saris reed de hengst voor en op diens station staat de hengst ook ter dekking.

Dit jaar bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een voorjaarsverrichtingsonderzoek en een najaarsverrichtingsonderzoek waaraan nog vijf hengsten kunnen deelnemen.

Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lanto (Delviro HBC x Parijn)
Foto: Jacquelien van Tartwijk

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook