Ga naar hoofdinhoud

Plain’s Liberator postuum preferent verklaard

Bocellies Matteo (v. Bocellie) - Foto: Jacquelien van Tartwijk/Paardenkrant-Horses.nl

Dit weekend vond in Lunteren de Hackneyhengstenkeuring van het Nederlandsch Hackney Stamboek plaats. Daar werd  Plain's Liberator postuum preferent verklaard en zijn kleinzoon Bocellies Matteo tot kampioen verkozen.

De zevenjarige Bocellies Matteo (v. Bocelli) werd net als vorig jaar kampioen en prolongeerde dus zijn titel. De bij het KWPN erkende hengst toonde vorig jaar zijn tuigpaardveulens en werd gehandhaafd op grond van die veulens.

Postume eer

Een postume eer viel de vorige herfst op 22 jarige leeftijd overleden grote maat Hackneyhengst Plain’s Liberator (v. Plain’s Black Satin) te beurt. De hengst was al keur bij het NHS maar nu werd hij preferent verklaard. Plain’s Liberator heeft ook voor de tuigpaardenfokkerij heel veel betekend. Hij kreeg drie zonen en vier kleinzonen KWPN goedgekeurd maar bracht daarnaast ook een groot aantal sportpaarden.

Bron: Horses.nl/KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook