Ga naar hoofdinhoud

Renvyle Imondro Rising Star in Ambt Delden

Keurhengst Cizandro. Foto: Melanie Brevink - van Dijk.
Naast de nieuwelingenrubrieken waren er nog heel veel aangespannen rubrieken op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden. Maar ook een groot aantal KWPN-fokhengsten  gaf acte de présence waarbij de onlangs keur verklaarde hengst Cizandro (v.Waldemar) extra in het zonnetje werd gezet. Hij werd daarbij geflankeerd door zijn goedgekeurde zonen Hertog Jan en Hubert VDM. Rising Star werd Renvyle Imondro, een ereprijs voor limietpaarden.

Uit vier limietklassen mochten de twee hoogst geplaatsten naar de finale van de Rising Star. De winnaar van de eerste limietklasse Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk, die zich in handen van Mark de Groot mede door zijn grote zweefmoment in de picture reed, kwam niet terug in de finale omdat Mark zich met nog een paard plaatste. Ook de als tweede geplaatste Jack Sparrow (v. Cizandro) van J. van Manen met Robbie van Dijk kwam niet terug. De winnaars van de overige groepen kwamen wel terug in de finale. In groep II was het oranje voor de heel best showende Equifirst Jannes (v. Manno) met Leendert Veerman. De concurrentie kwam van de winnaar 2018 Ambt Delden Jack Daniel’s RSH (v. Manno) van de familie Pos met Marcel Ritsma, ook een paard met veel allure.

Groep III

In groep III gingen twee Cizandro’s op kop.  Het oranje was voor de zich bijzonder deftig en actievol showende KWPN hengst Hertog Jan van Black Horse BV uit Sliedrecht met Mark de Groot. Lambertus Huckriede ging daar met de met veel expressie en elan bewegende Renvyle Imondro van F. Fitzpatrick Upminster Eng. naar de tweede plek. Een sterke kopgroep had ook de vierde limietklasse. De twee besten werden daar de best optredende KWPN hengst Heliotroop VDM (v. Colonist) van Jaap van der Meulen uit Broek met Henk Hammers gevolgd door de veel actie tonende Gentleman (v. Saffraan) met Niek Alting. De finale met zes zeer beste paarden was heel mooi en bijzonder spannend. De rubriek werd niet geplaatst, het ging om de Rising Star en dat werd  Renvyle Imondro die in de eerste rubriek de hengst Hertog dus nog voor moest laten gaan. Imondro deed er in de finale nog een schepje bovenop en met een foutloze show werd hij de Rising Star.

Weer Huckriede

Ook in de ereklasse was het Lambertus Huckriede die met de winst ging strijken. Hij presenteerde de KWPN hengst Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen die zich weer vol overgave en zeer actievol bewegend presenteerde. Niek Alting met Emerson (v. Manno) gaf zeker goed partij en werd tweede. Maar de hengst Hubert VDM behaalde nog meer eer. Anneke Borkent reed de bruine ook naar de winst in de damesrubriek gevolgd door Ada Donck die Fabuleus (v. Unieko) showde.

Tweespannen, jeugd en zadel

Uilke Haarsma had  met zijn rijke span Celebration (v. Manno) en Imposant (v. Eebert) het winnende span voor zijn spider. Jan Jordans met Barend (v. Marvel) en Casanova (v. Manno) en Antoon Epskamp met Grandioos (v. Atleet) en Ivirona (v. Eebert) volgden waarbij het zeker vermeldenswaardig is dat Epskamp dit span zelf fokte. Bij de jeugd gaf Lieke Lueks haar titel niet uit handen. Gezeten naast haar vader stuurde zij de KWPN hengst Ditisem (v. Roy M) van haar opa Jan Muggen weer foutloos naar de overwinning. Alsof het dagelijks werk is, zo doet Lieke dat. Een mooi beeld leverde ook Kerro BFT (v. Cizandro) met Emma Franken op. Naast haar vader Brian Franken stuurde Emma de deftige Kerro naar plaats twee gevolgd door Lieke Bruins met Zambucca (v. Stuurboord) van Jan Bruins. De rubriek tuigpaarden onder het zadel was bijzonder spannend. De overwinning ging naar Ada Donck met Zilver D (v. Ganges) gevolgd door Emerson met Manon Veerman, twee paarden die aan elkaar gewaagd waren. Tessa Kuit reed de edele Icanita (v. Colonist) van Toon van Doorn naar de derde plaats.

Bron: KWPN/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook