Ga naar hoofdinhoud

Atleet-zoon Mr. Matcho kampioen tweejarige hengsten Oldebroek

Atleet Foto De Paardenkrant

Op de Fokdag in Oldebroek wordt sinds enkele jaren het kampioenschap tweejarige tuigpaardhengsten aan de hand uitgeschreven. Met een tiental deelnemers is de animo goed te noemen.Kampioen werd Mr. Macho, een zoon van Atleet uit Toos, een sterdochter van Larix. Fokker is H. Hazelaar uit Dalen en geregistreerde is Lambertus Huckriede uit Enschede.

De niet zo grote spijkerharde bruine beschikt over een zeer scherp en actievol voorbeengebruik. Toos bracht tot nu toe zeven veulens waarvan Mr. Macho haar zesde nazaat is. Ook een zeer goede indruk maakte de grote Mooiman, een zwartbruine zoon van Dylano uit Zarona, een elitedochter van Manno. Fokker en geregistreerde is Fokker van het Jaar 2019 Antoon Epskamp uit Hoevelaken. De derde plaats was voor Mackintosh RSH, een zwartbruine zoon van Cizandro uit Sealarda (keur preferent van Fabricius, fokker Marcel Ritsma uit Wijnjewoude) van M. en S. Danthe Schulz uit Duitsland. Daarna volgden twee nazaten van Idol. Verder stond ook het kampioenschap tuigpaarden onder het zadel op het programma. Dat ging naar de extra bewegende  Fontana D (v. Waterman) van John Donck met Ada Donck.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook