Ga naar hoofdinhoud

Drie tuigpaardhengsten richting examen

Magnifiek (Idol x Atleet) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Vandaag stond de eerste formele beoordeling van de vier tuigpaardhengsten in Ermelo op de rol. Vanwege de coronamaatregelen kon er helaas geen publiek worden toegelaten, wel waren de geregistreerden en vertegenwoordigers allen present.

Nog ruim een week, en dan doen de tuigpaardhengsten examen. Vandaar dat vandaag naast de beoordeling ook het maken van de stand- en actiefoto’s op de to-do-list stond. Niet alleen trainingsleider Demi van Nispen, ook gastrijder Susan Wind nam vandaag plaats achter de hengsten.

Maximiano I&S, Magnifiek en Macho

De hengstenkeuringscommissie besloot na de beoordeling vandaag het onderzoek voor Milan (Indiana x Atleet) te beëindigen.
Op dit moment zijn Maximiano I&S (Baarzens Jagerszoon x Plain’s Liberator), Magnifiek (Idol x Atleet) en Macho (Indiana x Unieko) nog in de race voor goedkeuring als dekhengst. Op zaterdag 31 oktober start het examen om 11.00 uur, deze is live te volgen via KWPN.tv.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKWPN.nl%2Fvideos%2F1221527634886725%2F&show_text=false&width=560

Bron: KWPN

Eén reactie op “Drie tuigpaardhengsten richting examen

  • Maarten

    mooie foto van een blij paard dat vrolijk zn werk doet.
    toont tevens aan waarom de term happy athlete volgens mij niet deugd want dat wordt meestal direkt aan een bepaalde dressuur houding gekoppel, en schieten bijv. de reageerders hier bij het woord happy athlete direkt naar onze top dressuur ruiters en hoe slecht die wel niet zijn,en alles daar buiten is dierenleed, wat zou betekenen dat er geen happy athletes zijn onder dus bijv. een tuigpaard,spring paard,men paard,draver of renpaard etc. zouden kunnen zijn.
    deze foto bewijst het tegendeel.
    dus laten we het in het vervolg hebben over een blij paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook