Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaard topper Only the Lonely is niet meer

Only the Lonely v Manno, Evelien Corbeek Noordelijke Tuigpaardendag Luttenberg Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Evelien Corbeek heeft vanochtend helaas afscheid moeten nemen van haar top tuigpaard Only The Lonely (v.Manno). Het Tuigpaard van het Jaar 2015 is niet meer.

Vanochtend had Only, zoals Evelien hem zelf altijd noemde, op stal extreme koliek verschijnselen. Evelien heeft het paard nog zo snel mogelijk naar de Watermolen proberen te brengen. Daar aangekomen heeft het team Only op de operatietafel gelegd om de schade te kunnen zien en om de tuiger te proberen te redden. “Het team van de Watermolen heeft samen met Carmen Scheffer er alles aan gedaan om Only proberen te redden, maar helaas was er geen redden meer aan” reageert Evelien.

Moeilijk begin

Sinds zijn achtste had Evelien de Manno-nazaat in de leidsels. Wat in het begin een moeilijke opgave bleek, werd het uiteindelijk allemaal waard. Only the Lonely’s palmares is er een waar menig tuigpaardrijder jaloers op kan zijn. Naast de titel Tuigpaard van het Jaar werd Evelien met haar toppaard in 2015 ook nog KNHS Kampioen in de Damesklasse en won het tweetal ook nog de finale van de Pavo Masterclass Tuigpaarden.

17 jaar oud

Op 17 jarige leeftijd was Only the Lonely nog steeds actief in de top van Nederland. Zo won het stel in juni van dit jaar nog het Kampioenschap Tuigpaarden onder het Zadel en streed deze perfect op elkaar ingespeelde combinatie nog steeds vooraan mee om de prijzen in de Ereklasse.  Helaas hebben Evelien en het team om haar heen nu abrupt afscheid moeten nemen. Een groot gemis, ook voor de Tuigpaardensport.

 

Only the Lonely van Evelien Corbeek. Foto Wendy Scholten
Only the Lonely en Evelien Corbeek Kampioen
Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook