Ga naar hoofdinhoud

Stal Haarsma scoort met nieuwelingen in Benningbroek

Op het Paardenfestijn in Benningbroek kwamen gisteren ook tuigpaardnieuwelingen in de baan. Stal Haarsma heeft diverse jonge tuigpaarden klaar staan voor het nieuwe seizoen en in Benningbroek kwamen de hoogst scorenden uit zijn stal. 

Op de Indoors Ambt Delden en Luttenberg wist Stal Haarsma zijn nieuwelingen ook al naar de finale te rijden maar de over-all winst zat er tot nu toe net nog niet in. In Benningbroek sloeg Haarsma toe en daar reed zijn vaste stalrijder Jelle van der Weiden Juizandro (Eebert uit Uizandra ster pref van Manno, fokker Gebr. den Otter uit Bruchem) naar de titel ‘Beste Nieuweling Benningbroek’. De moeder van Juizandro is ook de moeder van de keurhengst Cizandro (v. Waldemar).

Ook bekende moeder

Tjeerd Haarsma eindigde in de finale met Kamore (Fantijn uit Elegant elite sport van Waldemar, fokker Cor van Dijk uit Boekel) op de tweede plaats. Ook dit paard heeft een bekende moeder, Elegant was al eens Topsportmerrie en heeft zo’n 300 winstpunten op haar naam staan.

Kenrick

Cees Embregt wist met Kenrick (Fantijn uit Bolane ster van Marvel, fokker H. van de Water uit Arkel) als derde te eindigen gevolgd door Rinus de Lange die Jessica (Cizandro x Lorton) van Piet Reitsma presenteerde. De vijfde plaats in deze finale  was voor Marcel van Bruggen met zijn Kiranda (Fabuleus x Kowalski).

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook