Ga naar hoofdinhoud

Tuigpaard met verboden watten in de oren wint in Benningbroek

Dat de Nederlandse tuigpaardrijders niet allemaal blij zijn met het oordoppenverbod van de KNHS moge duidelijk zijn, maar bepaalde rijders hebben ook moeite om zich er aan te houden. Sinds 1 april 2019 zijn niet alleen oordoppen (die de oren van een paard in een houding dwingen) verboden, maar ook watten in de oren. Dat lijkt nog niet tot iedereen doorgedrongen. Op het Paardenfestijn Benningbroek werd een paard met watten in de oren niet de ring uitgestuurd, maar bovenaan geplaatst. 

De ruin Celebration (v. Manno) won zaterdag met Ineke Haarsma-Van der Meulen het damesnummer, terwijl hij met watten in de oren liep. Dat mag, net zoals de oordoppen, niet meer, bevestigt de KNHS. “Watten zijn ook niet toegestaan, alleen een oornetje, zoals omschreven in het algemeen wedstrijdreglement. In Benningbroek had jury dus moeten ingrijpen”, meldt KNHS-woordvoerder Charlotte Gunnink.

Geen consequenties

Bij die mededeling blijft het. De KNHS neemt in dit geval geen vervolgstappen. “Wat betreft dit specifieke geval neemt de KNHS geen verdere stappen. Wel in algemene zin: het verbod wordt bij juryleden extra onder de aandacht gebracht.”

Klik hier voor een foto waarop de watten zichtbaar zijn

Bron: Horses.nl

 

3 reacties op “Tuigpaard met verboden watten in de oren wint in Benningbroek

 • B. van den Hoven

  Prijs inleveren.
  Eerlijk is eerlijk

 • Het is voor mij en vele anderen onbegrijpelijk dat watjes in de oren tijdens de wedstrijd van Tuigpaarden niet is toegestaan . Ik kan mij geen wedstrijdsport bedenken waar zoveel lawaai gemaakt wordt dan bij de Tuigpaarden wedstrijden o. a. de muziek . Sommige Tuigpaarden zijn daar gevoelig voor en het is juist diervriendelijk om daar iets aan te doen , door watjes aan te brengen . De jury wordt er weer mee belast om daar op toe te kijken .

 • DJ Tiesto

  Is de volume knop stuk? Diervriendelijk is het om het lawaai iets in te dammen!
  Zo langzamerhand is de Tuigpaardensport verworden tot een kermisattractie; neem een voorbeeld aan de collega rijders Fries Ras: wat een Grandeur en Klasse!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook