Ga naar hoofdinhoud

Fantijn-zoon ster op nakeuring

Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Twee hengsten namen maandag deel aan de nakeuring voor de tuigpaardhengsten en daarvan kreeg er een het sterpredicaat. Deze zoon van Fantijn was 5 januari op de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten afwezig met een veterinair attest. 

De nakeuring is bedoeld voor hengsten, die wegens veterinaire redenen niet konden deelnemen aan de eerste bezichtiging op 5 januari van dit jaar. Ook kan de hengstenkeuringscommissie een hengst tijdens de eerste bezichtiging doorverwijzen naar de nakeuring, als hier aanleiding toe is.

Onregelmatig

Dit was het geval bij de hengst met cat.nr. 602, Luxuoso (Cizandro x Aquarel), die tijdens de eerste bezichtiging onregelmatig bleek. Op de nakeuring werd hij opnieuw gepresenteerd, maar kon geen ster worden verklaard.

Ster

Op de eerste bezichtiging bleef cat.nr. 615 Lentekoning (Fantijn x Vaandrager HBC) met veterinair attest afwezig. Vandaag werd de hengst van f/g J. Dijksmans uit Hapert ster verklaard door de commissie, bestaande uit Johan Hamminga, Gert-Jan Hermanussen en Reijer van Woudenbergh. Deze laatste verving voor deze gelegenheid Lammert Tel, die als geregistreerde van Fantijn te boek staat.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook