Ga naar hoofdinhoud

Hart van Nederland brengt ‘schokkende beelden’ Paardenmarkt Hedel

Foto: still video Dier&Recht
Internetcommunity Animals Today en de stichting Dier&Recht hebben vandaag beelden gemaakt op de Paardenmarkt in Hedel die vanavond in Hart van Nederland worden uitgezonden. De organisaties omschrijven de beelden zelf als 'heftig waarbij de dieren in paniek zijn en ruw worden behandeld'. Brabants Dagblad maakte ook beelden in Hedel. Daarin komt onder andere paardenwelzijnsadviseur Hester Bouwman aan het woord die genuanceerder denkt over de paardenmarkt. "Ik ben geen tegenstander van markten omdat je zo het zicht er op kunt houden." 

Brabants Dagblad meldt dat de paardenmarkt in Hedel dit jaar de grootste is van ons land. ‘Volgens de eerste schattingen zijn er vandaag tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers en 1390 paarden op de jaarlijkse paardenmarkt in Hedel. Daarmee is de 299ste Hedelse paardenmarkt de grootste van het land’, aldus Brabants Dagblad.

Extreem gestresst

“De paarden ervaren extreem veel stress door de totaal ongeschikte locatie bij een kermis met harde muziek en feestend publiek,” aldus de stichting aan het SBS6-programma Hart van Nederland. “De paarden worden aangevoerd in overvolle transportwagens, Hierdoor raken ze extreem gestrest en verwonden ze elkaar soms tot bloedens toe. Paarden worden al vallend en steigerend de wagens uit gesleurd, aan de staart opgetild en geslagen.”

‘Inspecteurs doen niets’

Volgens de stichting zijn er verschillende inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en een dierenarts van de paardenmarkt aangesteld om het dierenwelzijn in de gaten te houden, maar wordt er niet ingegrepen.

Dierenbescherming

De Dierenbescherming heeft ondertussen via Twitter ook gereageerd op de beelden en meldt dat zij hun best doen om ‘een eind te maken aan paardenmarkten’.

Bekijk de beelden hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hart van Nederland/Brabants Dagblad

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Hart van Nederland brengt ‘schokkende beelden’ Paardenmarkt Hedel

 • A. van Putten

  op de markt loopt controle voor het wel zijn van de dieren die letten over al op de dieren bescherming moet een keer op houden met dit mierren geneukt er is toe tatool niets aan de hand dat hart van nederland hier ook aan mee werkt is schandalig.

 • Sylvia Zandvliet

  Die hebben zeker mee gefeest dan, die controle , en te diep in t glaaske gekeken zeker.
  Die feest tent en kermis moeten een eind verder weg van de dieren. En ja mensen verknallen het zelf. Staan ze daar met hun dronken hoofd paarden te verhandelen. Zich uit te sloven om met hun dikke dronken reet op een pony te zitten en het dier over de zeik te jagen .Hou toch op. Heeft niets met een paardenmarkt te maken dit.

 • A. van Duinen

  Beste A. van Putten, u weet dus schijnbaar meer over deze markten te vertellen tenminste zo komt het mij wel over. Ik zie in het filmpje via Hart van Nederland paarden die absoluut het niet naar hun zin hebben; is af te lezen in de ogen van de paarden, die vallen en steigeren en heel erg kort worden vastgebonden dicht bij andere paarden staan en zonder water en hooi. Dit vraagt toch om onnodig dierenleed! Lijkt mij dus prima dat deze organisaties en dus het NVWA buiten beschouwing gelaten, wel opkomen voor deze paarden. En hoezo een paardenmarkt houden op een kermis? Hopelijk krijgen deze wan praktijken niet nogmaals een vervolg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook