Ga naar hoofdinhoud

Huckriede legt training tuigpaarden uit in De Paardenkrant

Exclusief

De tuigpaardrijders in Nederland hebben de afgelopen tijd behoorlijk in de belangstelling gestaan, de controverse rondom de afschaffing van hulpmiddelen in de tuigpaardensport was daar debet aan. Een aantal tuigpaardrijders kan zich niet vinden in het bestuursbesluit van de KNHS om oordoppen en de opzet te verbieden op wedstrijden. Waarom eigenlijk? En wat doet een opzet precies? Waarom zijn er oordoppen? Met die vragen gingen Paardenkrant-redacteuren Esther Berendsen en Melanie Brevink-Van Dijk langs bij Lambertus Huckriede. 

Lang niet alle deelnemers aan de discussies over afschaffing van de oordoppen en de opzet weten precies waarom deze hulpmiddelen worden gebruikt en hoe ze worden ingezet. Sowieso is er in de paardenwereld relatief weinig bekendheid over hoe tuigpaarden precies worden getraind. Lambertus Huckriede, één van de bekendste tuigpaardrijders en -trainers van ons land, vertelt in de komende Paardenkrant alles over hoe hij tuigpaarden traint.

Bekijk hier vast een voorproefje:

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook